Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ποιές επιχειρήσεις εντάσσονται, ποιές εξαιρούνται Ξεκινά η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών

Ξεκινά σήμερα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών για 200.000 θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Στόχος είναι η σωτηρία τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας μέσα στο επόμενο δεκαοκτάμηνο.
Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των εισφορών για διάστημα 12 μηνών και έχει προϋπολογισμό 992 εκατ. ευρώ.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις που δεν είναι προβληματικές από την 1η Αυγούστου 2008 και μετά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει κάνει απολύσεις ή περικοπές στις θέσεις εργασίας που προσφέρει τρεις μήνες πριν την υποβολή της αίτησης και να μην προχωρήσει σε απολύσεις ή περικοπές θέσεων εργασίας για όλη τη διάρκειά του.
Η επιχείρηση υπάγεται στο πρόγραμμα για το 50% του προσωπικού που απασχολούσε κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, με ανώτατο όριο τα 80 άτομα, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος τουλάχιστον ίσο αριθμό εργαζομένων που δεν επιχορηγούνται με τον αριθμό των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Το ποσό της επιχορήγησης ισούται στο 100% των εργοδοτικών εισφορών, μέχρι το ποσό των:
• 2.000 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία.
• 1.800 ευρώ για εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω
• 1.300 ευρώ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Οι εξαιρέσεις
Στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται:
Όλες οι επιχειρήσεις που διέπονται, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28/Α/03.03.1994) και του ν. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009), τα νυχτερινά κέντρα και όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους μετά τις 10 το βράδυ και ως τις έξι το πρωί,, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, οι έμμεσοι εργοδότες, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και του άνθρακα, στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, ατομικές επιχειρήσεις για άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α’ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον επιχειρηματία, οι ΟΕ, ΕΕ, ΑΕ, και ΕΠΕ για τους ομόρρυθμους εταίρους στις ΟΕ. και ΕΕ, για τα μέλη του δ.σ.στις ΑΕ, για τους εταίρους στις ΕΠΕ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς α’ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας αυτών και οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους.
Επίσης, δεν εντάσσονται οι παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων:
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δεν επεκτείνεται η σύμβασή τους, οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και δεν μετατρέπεται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, οι εργαζόμενοι οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε έμμεσο εργοδότη, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε άλλο πρόγραμμα απασχόλησης (ΝΘΕ) του ΟΑΕΔ ή σε προγράμματα επιδότησης του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ή μέρους αυτού, οι εργαζόμενοι που προσεληφθήσαν για την κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων της επιχείρησης όπως της δημιουργίας θέσεων εργασίας από επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται σε άλλο καθεστώς ενίσχυσης, οι πρακτικά ασκούμενοι, άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98 και οι εργαζόμενοι που δεν υπάγονται στην κύρια ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Διαβάστε την κοινή υπουργική απόφαση και το πληροφοριακό έντυπο του ΟΑΕΔ (σε μορφή pdf) επιλέγοντας το σύνδεσμο στη δεξιά στήλη.
Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.