Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γ. Παπανδρέου: «Τελευταία χρονιά ύφεσης το 2011» «Η Eurostat εξακολουθεί να βρίσκει γαλάζιους σκελετούς στην ντουλάπα του ελλείμματος»

Διπλό είναι το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με τα όσα είπε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός, επικρίνοντας εκ νέου τη Ν.Δ. για την επικίνδυνη και επιζήμια στάση που, όπως είπε, ακολουθεί. Ταυτόχρονα, με ορίζοντα τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου, έστειλε το μήνυμα ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης.
Το διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι αφενός η εφαρμογή του Καλλικράτη και οι αυτοδιοικητικές μεταρρυθμίσεις και αφετέρου η συνέχιση "των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα" . 
Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Περιφερειακή Σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Λάρισα, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την προώθηση των αλλαγών και των ανατροπών που έχει ανάγκη η χώρα. 
Χαρακτήρισε "κομβικό και κρίσιμο το σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, επισήμαινοντας για μία ακόμη φορά πως "η μάχη που δίνει η κυβέρνηση είναι για τη σωτηρία της χώρας".
Πρόσθεσε, δε -απευθυνόμενος εμμέσως στον Αντώνη Σαμαρά- ότι "οι θετικές αναφορές σε αυτή την προσπάθεια από τη διεθνή κοινότητα είναι η πλέον αποστομωτική απάντηση στις αθλιότητες όσων λένε ότι διασύρουμε την Ελλάδα".
Κριτική στη Ν.Δ. και υπόσχεση για αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών
"Η Ν.Δ. έκρυψε και κρύβει την αλήθεια και συνεχίζει να ρίχνει λάδι στην φωτιά" υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου και στιλιτεύοντας τη στάση του Αντώνη Σαμαρά για την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, αλλά και για την επιμονή του σχετικά με την άμεση έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: "Η Eurostat  εξακολουθεί να βρίσκει γαλάζιους σκελετούς στην ντουλάπα του ελλείμματος".

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχουν και αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα. Επανέλαβε, δε, ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση "δεν ήταν στις προεκλογικές η στις μετεκλογικές προθέσεις της, ωστόσο ήταν αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας". Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε εκ νέου ότι "ναι, λεφτά υπάρχουν και η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει αυτούς που πόνεσαν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.