Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Λάρκο στο Σέλι

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ -Το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους -Επανέρχεται η... Λάρκο στο Σέλι
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ -Το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους -Επανέρχεται η... Λάρκο στο Σέλι
30-07-2010
Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εμπορικού κέντρου, στη Βέροια, προχώρησε το νομαρχιακό συμβούλιο Ημαθίας. Σύμφωνα με το νομάρχη, το κτίριο θα κατασκευαστεί από τοπικό επιχειρηματία στην Περιφερειακή Οδό, στο ύψος του ξενοδοχείου «Αιγές». Σε αυτό θα στεγαστούν εμπορικά καταστήματα αλλά και καφετέριες (συνολικά 15 καταστήματα). Θα υπάρχουν επίσης δυο αίθουσες κινηματογράφου 80 και 40 θέσεων αντίστοιχα, ενώ θα κατασκευαστεί και υπόγειος χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 122 αυτοκινήτων. Θα δημιουργηθούν δε 40 θέσεις εργασίας.
-Κανένα πρόβλημα με το Leader
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ο κ. Μούρνος έθεσε για ακόμη μια φορά το θέμα της Αναπτυξιακής Ημαθίας, εκφράζοντας την αγωνία του για το πρόγραμμα Leader, με αφορμή την απουσία του νομού από το δεύτερο πίνακα ενταγμένων περιοχών.
Ο νομάρχης επανέλαβε ξανά του λόγους που έμεινε πίσω η ΑΝΗΜΑ (οφειλή προς μηχανικό και αίτηση πτώχευσης), αλλά πρόσθεσε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες και η Ημαθία εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον κ. Καραπαναγιωτίδη, η υπογραφή του προγράμματος θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο.
-Η «Λάρκο» στο Σέλι
Μελέτη περιβαλλοντικών όρων, για γεωλογική έρευνα εντοπισμού νικελιούχου μεταλλεύματος, στην περιοχή «Στουρνάρι» Σελίου, κατέθεσε η εταιρεία «Λάρκο», αλλά σε πρώτη φάση δεν εγκρίθηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο. Οι λόγοι απόρριψης είναι τυπικοί (δεν κατέθεσε πλήρη στοιχεία για τα υδρολογικά δεδομένα της περιοχής) και θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι θα επανέλθει, αφού το κλίμα στην υπηρεσία περιβάλλοντος της Νομαρχίας είναι θετικό σε τέτοιες έρευνες. Όπως αναφέρει στο εισηγητικό σημείωμά της η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η υπηρεσία δεν είναι αρνητική στην έρευνα μεταλλοφορίας του Βερμίου, ούτε θεωρεί την παρέμβαση ενοχλητική για το Σέλι ή το Χιονοδρομικό Κέντρο, διότι για τις εργασίες θα χρησιμοποιηθεί ο δρόμος Ακρινής – Κοζάνης.
-Σύνδεση Φυτειά – Αρκοχώρι
Ερώτημα γιατί επιλέχθηκε η κατασκευή της οδικής σύνδεσης Φυτειάς – Αρκοχωρίου κι όχι κάποιο άλλο έργο υψηλότερης προτεραιότητας δέχθηκε ο νομάρχης από τον κ. Μούρνο. Απαντώντας δήλωσε ότι ήταν αίτημα των δυο δήμων (Δοβρά, Νάουσα) και η κατασκευή του θα εξυπηρετήσει τουριστικούς σκοπούς, διότι η διαδρομή είναι πολύ όμορφη.

-Προ ημερήσιας ανακοινώσεις
Στις προ ημερήσιας διάταξης ανακοινώσεις του, ο νομάρχης αναφέρθηκε στις καταστροφικές για το συμπύρηνο συνέπειες της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, πρόσθεσε ότι η διαφήμιση της Νομαρχίας για το επιτραπέζιο ροδάκινο προβάλλεται στην τηλεόραση και κατέληξε λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η διαφημιστική καμπάνια για την τοπική αγορά, σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους.
Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Αρχική Σελίδα καθημερινη εφημεριδα του Ν Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.