Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΡΜΙ: ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Aπο Enet.gr
Θετικά στο σύνολό τους είναι τα νέα στοιχεία για τον δείκτηPMI που καταγράφει τις αναπτυξιακές προοπτικές σε υπηρεσίες και μεταποίηση στην ΕΕ...
Το PMI των υπηρεσιών υποχώρησε οριακά, αλλά ήταν υψηλότερο των προβλέψεων, ενώ καταγράφεται αύξηση των προσλήψεων στην βιομηχανία και ο συνολικός δείκτης παρά την μικρή διόρθωση, παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008. 
Μικρή επιτάχυνση στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης καταγράφουν νέα στοιχεία ενώ οι εταιρείες είναι περισσότερο αισιόδοξες για τους επόμενους μήνες, παρά τις αποκλίσεις που καταγράφονται στον ρυθμό ανάκαμψης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ:
* Ο δείκτης PMI των υπηρεσιών που διαμορφώνεται από τις έρευνες συγκυρίας σε περίπου 2.000 επιχειρήσεις, από τράπεζες, έως εστιατόρια, υποχώρησε στις 55,6 μονάδες τον Αύγουστο από 55,8 τον Ιούλιο (αναμενόταν στις 55,5 μονάδες). Παρά την παραπάνω επιβράδυνση, οι επιχειρήσεις των 16 κρατών που μετέχουν στην έρευνα ήταν πιο αισιόδοξες στον δείκτη προσδοκιών για το επόμενο διάστημα που αυξήθηκε στο 68,1 από 66,5 τον Ιούλιο. 
* Σύμφωνα με αναλυτές, υπάρχει δυισμός ανάμεσα στα κράτη. Ενώ στις μεγαλύτερες οικονομίες , σε Γερμανία και Γαλλία, καταγράφεται επιτάχυνση δεν παρατηρείται το ίδιο στην Ισπανία και στην Ιταλία.
* Ελαφρά πτωτική τάση παρατηρείται και στο κομμάτι της μεταποίησης στο οποίο στηρίχθηκε τους προηγούμενους μήνες η ανάκαμψη. Ο συνολικός μεταποιητικός δείκτης έπεσε στο 55 τον Αύγουστο από 56,7 τον Ιούλιο, έναντι προσδοκιών περί ανάκαμψής του στο 56,2, ενώ ο δείκτης παραγωγής μειώθηκε σε 57,2 αυτό το μήνα, από 58,7 τον Ιούλιο. 
* Ο σύνθετος δείκτης, που απαρτίζεται από τις υπηρεσίες και τους τομείς της μεταποίησης και θεωρείται «πυξίδα» για τις προοπτικές ανάπτυξης υποχώρησε στο 56,1 από 56,7 τον Ιούλιο, έναντι προσδοκιών περί διαμόρφωσής του στο 56,4.
* Θετικό είναι πάντως ότι οι επιχειρήσεις συνέχισαν να προσλάβουν εργαζόμενους, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Ο δείκτης απασχόλησης στην μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 51 από 51.1. Η ανεργία στη ζώνη του ευρώ διατηρήθηκε σταθερά στο 10% για τέταρτο συνεχή μήνα τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.