Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 1300 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
anergiaaaaaaΚατάφορα προκλητικήπαράνομη και απάνθρωπη μπορεί να χαρακτηριστεί η πολιτική που ακολουθεί το Υπ. Οικονομικών, προκειμένου να εισπράξει οφειλές προς το Δημόσιο. Οι κυβερνώντες φτάνουν, δείχνοντας, πλέον ολοφάνερα, τη στόχευση εξαθλίωσης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων- που οι ίδιοι και οι νεοφιλελεύθερες , μνημονιακές πολιτικές τους δημιούργησαν και διόγκωσαν-ακόμα και σε κατασχέσεις κοινωνικών επιδομάτων, που καταβάλλονται σε οικονομικά αδύναμους, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και οφειλέτες του Δημοσίου.
Θύματα της πρακτικής είναι ακόμα και οι άνεργοι, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό τους εισόδημα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη πολίτης άνεργος, ο οποίος όφειλε στο Δημόσιο 1300 ευρώ, διαπίστωσε ότι η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση του επιδόματος ανεργίας ύψους 362 ευρώ σπό τον τραπεζικό του λογαριασμό.

ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Σύμφωνα όμως με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα με βάση την παράγραφο 7 του άρθρου 5 του Ν. 3552/2007 το επίδομα ανεργίας είναι ακατάσχετο, δηλαδή δεν μπορεί να δεσμευθεί και να κατασχεθεί από την εφορία για την εξόφληση ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο.
ΖΩΝΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
Οι πληρωμές κοινωνικών παροχών μέσω τραπεζικών λογαριασμών φαίνεται ότι λειτουργούν πλέον ως « γκρίζες ζώνες» κατά την εφαρμογή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με το Υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά να παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία με αβάσιμους ισχυρισμούς περί της άρσης του ακατάσχετου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Τα περιστατικά αυτά διογκώνονται και η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών πλήττει ολοένα και ευρύτερα στρώματα. Η κοινωνική αντίδραση μπροστά σε αυτές τις παράνομες και βάναυσες πολιτικές είναι η μόνη διέξοδος για την ανατροπής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.