Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Όταν δίνεις εξουσία σε παλαβούς ...

Γράφει ο mitsos175. 

Στις πολυθρόνες της Βουλής
ξαπλώνουν οι Λεβέντες
μα πλησιάζουν εκλογές
κι έχουνε κλάσει μέντες

Άλλος για Τσίπρα τράβηξε πήγε
κι άλλος για Μητσοτάκη
βγήκαν οι ρέγγες στο γιαλό
κλαιν για το Βασιλάκη.

Σε γιουσουρούμ πλειστηριασμό
πουλάν τις συνειδήσεις
αυτοί κι όσοι τους ψήφισαν
είναι για να τους φτύσεις.

Άλλος για Τσίπρα τράβηξε πήγε
κι άλλος για Μητσοτάκη
βγήκαν οι ρέγγες στο γιαλό
κλαιν για το Βασιλάκη.

Έχουν απόλυτο δίκιο, όταν λένε, πως δεν πρέπει να οδηγούμε μεθυσμένοι. Κινδυνεύουμε και παίρνουμε κι άλλους ανθρώπους στο λαιμό μας. Στις εκλογές όμως γιατί δεν λένε πως πρέπει να ψηφίζουμε νηφάλιοι;
Ξέρω περιπτώσεις που πήγαν “ντίρλα” στις κάλπες. Άρχισαν από νωρίς τα τσίπουρα και τα ούζα και γίνανε φέσι. Στο παραβάν μπέρδεψαν τα ψηφοδέλτια, έτσι μας προέκυψε ο Λεβέντης βουλευτής! Καλύτερα να πω πως ήταν μεθυσμένοι, παρά ανόητοι όσοι τον ψήφισαν.
Τους δίνω ένα ελαφρυντικό. 

Τ' αποτελέσματα μετά γνωστά. Ο Λεβεντάκος ζητούσε επίμονα Οικουμενική, δηλαδή υπουργείο. Θα πήγαινε με οποιονδήποτε - ακόμα και με κείνους που κάποτε καταριόταν - θα έκανε και θα έλεγε οτιδήποτε, προκειμένου να φτάσει τη δόξα του Καραγκιόζη, να γίνει υπουργός. Υπουργός δεν έγινε, υπήρξε όμως υπέροχος Καραγκιόζης. 


Είναι πολλές οι προκλητικές του δηλώσεις, περισσότερες οι γκάφες του, χρονοβόρο να τις πούμε όλες, αλλά 'κείνο που έχει μείνει στη μνήμη μου, είναι το γυάλισμα του ματιού και η πρόταση του να κοπούν οι συντάξεις προκειμένου να πάρουμε τ' αόρατα αεροπλάνα.
Αυτά που τελικά δεν θα πάρουν ούτε οι Τούρκοι, όχι γιατί διάλεξαν τους Ρώσους, αλλά μάλλον γιατί είναι “παλτά”.

Έτσι είναι όμως, αγαπημένε μου ψυχοφθόρε. Όταν δίνεις εξουσία σε παλαβούς, αδίστακτους ή διεφθαρμένους, τ' αποτελέσματα είναι άσχημα.
Τέλος πάντων όλοι κάναμε λάθη. Μην τα επαναλαμβάνουμε όμως, δεν κάνει.

Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν πρόκειται να ξανακάνουν το ίδιο λάθος με το Βασιλάκη, το κόμμα του διαλύεται. Όμως οι βουλευτές της “Ένωσης Κεντρώων” ανησυχούν.
Τους κατανοώ. Έκαναν τόσο καιρό να λιγδώσει τ' άντερο τους και τώρα όλα τελειώνουν. Το φαγοπότι, τα προνόμια, το χρήμα, οι τεμενάδες...

Ένα δράμα περνάνε οι κηφήνες. Τι να κάνουν τα φουκαριάρικα; Να δουλέψουν; Άντε καλέ! Αυτά είναι για την πλέμπα. Άλλωστε δουλεύουν. 24 ώρες το εικοσιτετράωρο μας δουλεύουν κανονικά και με το νόμο. Αυτόν που συλλαμβάνει το δεκατριάχρονο κοριτσάκι, επειδή δεν έχει άδεια να πουλήσει στυλό, ενώ ταυτόχρονα βγάζει λάδι τον μεγαλοαπατεώνα που κλέβει εκατομμύρια. Που παραγραφεί το ξεπούλημα, τη λεηλασία, την καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας.
Βγάζουν τον εαυτό τους στο παζάρι. Τώρα, που κάτι έχουν ακόμα να προσφέρουν στον αγοραστή. Γιατί μετά τις εκλογές δεν θα αξίζουν τίποτα. Ποτέ δεν άξιζαν.

“Το κόμμα δεν κινδυνεύει” μας λέει ο Πρόεδρος Λεβέντης. Ευτυχώς! Γιατί δεν κατέβαινε κάτω το πιτόγυρο. Ποτέ δεν κινδυνεύουν τα παράσιτα, Βασίλη. Μόνο οι ξενιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.