Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σήμερα είναι μονόδρομος ο ξεσηκωμός μας! Η Ελλάδα κινδυνεύει. Οι Έλληνες χανόμαστε.

chihaymarket11398904049
Mαύρα σύννεφα, για την Ελλάδα, μαζεύονται στον ορίζοντα, τούτες τις μέρες του μελαγχολικού χειμώνα. Ο ευρωπαϊκός και ο διεθνής συσχετισμός δυνάμεων διαμορφώνεται αρνητικά για την Ελλάδα, η οποία μέρα με τη μέρα, διολισθαίνει σε μια φάση ιδιότυπης απομόνωσης και θλιβερής αγωνίας για το αύριο. Μερικά πρόσφατα πολιτικά γεγονότα είναι αρκετά να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου και κανένας πλέον ούτε ανάγκη μας έχει ούτε μας παίρνει σοβαρά.
Στη γειτονιά μας, η Τουρκία εκβιάζει με αναθεώρηση συνθηκών, με αποστολή νέων προσφύγων στα νησιά μας και αν δεν πάρει την ελεύθερη βίζα για είσοδο των πολιτών της στην ΕΕ θα κλείσει την πόρτα της, στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν απρόβλεπτος όπως είναι, μπορεί να ρισκάρει και να κάνει λάθος κινήσεις που μπορεί να συμπαρασύρουν όλους τους περιφερειακούς παίκτες στην περιοχή του Ιράκ, των Κούρδων, της Συρίας, της Ελλάδας, με απρόβλεπτες εξελίξεις και πιθανές επώδυνες καταστάσεις. Τα Βαλκάνια παραμένουν πάντα μια βραδυφλεγή βόμβα, με την αλβανική αλαζονεία σε άνοδο, την επιρροή και τις αξιώσεις της Τουρκίας. Σε αυτό λοιπόν το ρευστό διεθνές σκηνικό, έρχεται η Ελλάδα με ένα σμπαραλιασμένο εσωτερικό πολιτικό σύστημα να σηκώσει άμυνες και να χαράξει στρατηγική όχι μακροπρόθεσμη αλλά άμεση που θα σχετίζεται με την επιβίωσή της και την ακεραιότητά της.
· Μια χώρα που μετά από έξι χρόνια μνημονίων, πειραματισμών και εξαντλημένου πολιτικού δυναμικού παραπαίει και εκλιπαρεί για μια απίθανη ελάφρυνση του χρέους και για όποια νέα ευνοϊκή στήριξη από το ΔΝΤ, τους αμερικανούς και την ΕΕ.

· Μια χώρα που στα νησιά του Αιγαίου, στα βόρεια σύνορα της αλλά και στην ίδια της την πρωτεύουσα φαίνεται ότι θα μείνουν μόνιμα οι έως τώρα δεκάδες χιλιάδες
πρόσφυγες, μετανάστες και παράτυποι μετανάστες. Τα σύνορα έχουν σφραγιστεί στο βορρά, αφού Σέρβοι, Αυστριακοί και Τσέχοι αστυνομικοί περιπολούν στα ελληνοσκοπιανά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα και οι φράχτες έχουν υψωθεί, κάνοντας defacto «Σπιναλόγκα» την Ελλάδα.
· Μια χώρα που αυτή τη στιγμή όλοι είναι εναντίων όλων. Πολιτικοί, δικαιοσύνη, ολιγάρχες, διαπλεκόμενοι, τραπεζίτες, ΜΜΕ, κρίση Εκκλησίας-Πολιτείας κλπ
· Μια χώρα που η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων επιδεινώνεται τάχιστα χωρίς φως στο τούνελ με την φτωχοποίηση του πληθυσμού να ανέρχεται στο 36%, δηλαδή 3,3 εκατ. άνθρωποι (τελευταία στοιχεία Eurostat).
· Μια χώρα που έχει λεηλατηθεί και προδοθεί από μια διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ, με (θαλασσοδάνεια, δάνεια κομμάτων, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, οφσόρ κλπ)
· Μια χώρα που μεθοδεύεται απροκάλυπτα ο εθνομηδενισμός και η αποχριστιανοποίησή της.
Αν κάποιος παρακολούθησε τις απαντήσεις των πολιτών στα social media στις αναφορές σχετικά με την είδηση της έναρξης των πλειστηριασμών, σήμερα πρώτη μέρα αυτής της μαζικής – άρα μη κανονικής – διαδικασίας, σίγουρα θα έβγαζε ως πρώτο συμπέρασμα ότι η οργή των αδικημένων φορολογούμενων νεόπτωχων πολιτών δυναμώνει προοδευτικά. Τι διαβάσαμε και τι ακούσαμε σήμερα.
1ον. Ο κόσμος αντιδρά γιατί βλέπει και διαισθάνεται ότι το βίαιο ξεσπίτωμα των ληξιπρόθεσμων συμπολιτών τους, είναι μια εικόνα από το μέλλον τους και άρα έρχεται και η σειρά τους με το ρυθμό που η κυβέρνηση βάζει φόρους, χαράτσια και πρόστιμα. Άλλωστε τι είναι σπίτι για τον Έλληνα; Είναι η γης που γεννήθηκε. Είναι η πατρίδα του. Αν του το πάρεις τον νικάς και τον διώχνεις βίαια, είπαν αρκετοί ακροατές σε κάποιο ραδιόφωνο απόψε. Αυτό είναι το σχέδιο; Άλλοι αναρωτήθηκαν και άλλοι ήταν πεπεισμένοι για ύπαρξη σχεδίου.
2ον. Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί οι τράπεζες αντιμετωπίζονται από την μία σαν κρατικές και από την άλλη σαν ιδιωτικές εταιρείες; Αναρωτιέται γιατί η κυβέρνηση πήρε 110 δισ. ευρώ από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών και τις ανακεφαλαιοποίησε και τις ενίσχυσε; Που πήγαν αυτά τα λεφτά και οι τράπεζες έρχονται τώρα και παίρνουν και τα σπίτια; Και γιατί πουλάνε τα δάνεια τους τζάμπα στα funds αντί 3 σεντς το 1 ευρώ και δεν τα δίνουν στους δικαιούχους ιδιοκτήτες με το ίδιο τίμημα.
3ον. Που πήγαν τα δισ. ευρώ χρέη της «κακιάς» Αγροτικής Τράπεζας και ποιος τα πληρώνει;. Το κράτος, δηλαδή οι πολίτες που τώρα τους παίρνουν τα σπίτια;
4ον: Στις καλές προ κρίσης και μνημονίων μέρες, τραπεζίτες και τραπεζικά στελέχη έπαιρναν μεγάλα μπόνους λόγω των πολλών δανείων που έδιναν. Πως έγινε και αυτά τα βραβευμένα δάνεια κοκκίνισαν σε βαθμό που να απειλείται η ζωή και η λειτουργία τόσο της τράπεζας, όσο και της οικονομίας; Έχει κανείς ευθύνη; Το έγγραφο για το μπόνους, μιλούσε μόνο για την επιτυχία;
5ον: Είναι νόμιμη η διαδικασία των πλειστηριασμών από μια κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) που εκλέχθηκε για να μην τις πραγματοποιήσει; Δεν θα έπρεπε να ξανακάνει εκλογές ή δημοψήφισμα και να ρωτήσει;
6ον: Ποιοι είναι οι ξένοι ιδιοκτήτες των Ελληνικών τραπεζών που μπήκαν επί της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και πήραν τις τράπεζες τζάμπα και γεύονται τα δισεκατομμύρια της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης που βγήκαν από τους φόρους των κυνηγημένου Έλληνα φορολογούμενου; Από τότε που τις ανέλαβαν αυτοί, άρχισαν οι αποφάσεις για το ξεπούλημα των πράσινων και κόκκινων δανείων σε funds κοράκια, για το ξεπούλημα όλων των πετυχημένων βαλκανικών θυγατρικών των Ελληνικών τραπεζών που έδειχναν τη δύναμη της Ελλάδας και για την πιεστική έναρξη των ΜΑΖΙΚΩΝ πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.