Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό

Από παλαιότερη κινητοποίησηΑπό παλαιότερη κινητοποίηση
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θα αναδείξει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία, πριν την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.
Το Σωματείο επισημαίνει ότι «παρά τις δυσκολίες, δείξαμε πανελλαδικά την κατάσταση που επικρατεί στη ΛΑΡΚΟ, το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων μόνιμων και στις εργολαβίες, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τις πολιτικές ευθύνες για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.

Σε αυτήν την βάση στάλθηκε κείμενο στη Βουλή, στα αρμόδια υπουργεία, στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην ΕΜΝΕ, σε όλα τα κόμματα που τεκμηρίωνε τις συνθήκες γαλέρας και ζητούσε παρέμβαση και τοποθέτηση από τους παραπάνω.
Το ΚΚΕ έκανε αναφορά στη Βουλή το κείμενό μας. Η ΕΜΝΕ έχει ζητήσει έκθεση από τη ΛΑΡΚΟ για το οργανόγραμμα, τις εργολαβίες και τα ζητήματα ασφάλειας που βάζουμε. Η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο σε εργολάβους και ΛΑΡΚΟ. Με αίτημά μας, κάλεσε τη ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο μας στις 9/11 στη Λαμία για το θέμα των τριετιών και των χρημάτων στις αναβαθμίσεις.
Σε αυτήν την προσπάθεια έπεσε στην αντίληψή μας έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας από το 2010. Η έκθεση είχε προκύψει μετά από κάλεσμα του Σωματείου Χειριστών, της Ομοσπονδίας τους και έλεγχο που έκανε η Επιθεώρηση στη ΛΑΡΚΟ το 2010.
Η έκθεση του 2010 λέει ξεκάθαρα πως "οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στη ΛΑΡΚΟ από το 2007 έως και το Μάη του 2010 πρέπει να αμείβοντα με την Επ. Σ.Σ.Ε του 2007 και να παίρνουν τις Τριετίες και τους Β.Μ.". Συγκεκριμένα, αναφέρει όλα τα ονόματα των τότε χειριστών της ΛΑΡΚΟ.
Η σημερινή έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας μας λέει πως "τα προβλήματά μας λύνονται με Σύναψη νέας Επ Σ.Σ.Ε και αν δεν μας αρέσει αρμόδια είναι τα δικαστήρια"».
Το Συνδικάτο Μετάλλου καταγγέλει το γεγονός αυτό και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και μαζικά, δημοκρατικά να αποφασίσουν τα παραπέρα βήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.