Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με φθαρμένα υλικά δεν έρχεται η… αλλαγή

me-ftharmena-ulika-den-erxetai-i-allagi
Με αφορμή τις εκλογές στην Κεντροαριστερά και τη μάχη που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ρίξει κανείς μια ματιά στις εφημερίδες. Να δει ποιοι γράφουν άρθρα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ποιοι βρίσκονται στα επιτελεία των υποψηφίων, ποιοι είναι πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Για παράδειγμα, βλέπει κανείς να αρθρογραφεί… ο Δημήτρης Ρέππας και αναρωτιέται. Μα που ήταν αυτός; Και πώς ξαναβγήκε στο προσκήνιο για να στηρίξει τη Φώφη Γεννηματά; Δεν τον είχε αποβάλλει η ελληνική κοινωνία; Δεν είχε κριθεί από τον κόσμο και δεν τον έστειλε σπίτι του για να έρθουν οι νεότεροι;
Μαθαίνουμε επίσης ότι «στρατηγός» της καμπάνιας της Φώφης είναι ο… Κώστας Λαλιώτης, το «θείο βρέφος» το οποίο αρθρογράφησε υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και θεωρείται ο ιθύνων νους ενός σχεδίου για τη δημιουργία μιας Κεντροαριστεράς που θα προσκυνά τον Τσίπρα.
Αναρωτιόμαστε αν ο Λαλιώτης είναι αυτός που θα… ανανεώσει το πολιτικό σύστημα και θα δώσει απαντήσεις στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο.

Ακούμε επίσης ότι στο επιτελείο της Φώφης κυρίαρχο ρόλο παίζει ο Χρήστος Πρωτόπαππας. Θα τον θυμάστε ως συνδικάλα παλαιάς κοπής της πασοκικής περιόδου, αργότερα υπουργός αφού εξαργύρωσε όχι τα προσόντα του αλλά την «ευελιξία» του στο να προσκολλά σε όλους τους προέδρους.
Υπάρχουν επίσης στη Χ. Τρικούπη και πλασάρονται ως το «μέλλον της χώρας» η Χριστοφιλοπούλου, ο Όθωνας, ο Κουκουλόπουλος, ο Γείτονας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Θανάσης Τσούρας, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο Ασκούνης και η Τόνια Αντωνίου με τον Κεγκέρογλου και τον Λοβέρδο.
Και βεβαίως, όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως  στρατηγός της επικοινωνίας ανέλαβε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Όλοι αυτοί συγκροτούν την… ισχυρή ομάδα της Φώφης στην προσπάθειά της να δημιουργήσει το… κεντροαριστερό όραμα για μια νέα παράταξη, για μια νέα Ελλάδα.
Η κ. Γεννηματά και όλοι αυτοί θα κάνουν τη νέα Αλλαγή; Όλοι αυτοί διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων; Όλοι αυτοί θέλουν να γίνουν το καινούργιο; Με φθαρμένα υλικά που πετάχτηκαν στην άκρη από τους πολίτες; Μα αυτή είναι η Ελλάδα; Αυτοί είναι οι Έλληνες; Δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι να μπουν μπροστά και να φέρουν τον κόσμο πίσω στην πολιτική; Όλοι αυτοί μιλούν για αξιοκρατία, για διαφάνεια, για το τέλος της κομματοκρατίας;
Έλεος ρε παιδιά. Κι αυτό ισχύει και για τη ΝΔ που δεν καταφέρνει να αλλάξει τη φυσιογνωμία της και που με φθαρμένα υλικά πιστεύει ότι θα κοροϊδέψει και πάλι τον ελληνικό λαό.
Το έχουμε πει πολλές φορές. Ο χώρος του κέντρου είναι απαραίτητος για το πολιτικό σύστημα. Όχι όμως του κέντρου που ευαγγελίζεται η Φώφη Γεννηματά και τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Αλλά να πούμε και για το άλλο συγκλονιστικό. Ο Νίκος Παπανδρέου, αδερφός του ΓΑΠ μας κούνησε το δάκτυλο και μας είπε «θέλετε την ψήφο των Παπανδρεϊκών; Να προσκυνήσετε». Θα βγάλουμε και πιστοποιητικό πασοκικών φρονημάτων δηλαδή. Πράγματι η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.