Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δώστε τους ένα… μαγκάλι

doste-tous-ena-magkali
Στη μοναδική χώρα που κυβερνά η αριστερά ή αυτό που δήθεν λέγεται έτσι έλαχε να συμβεί το «ατύχημα» του προσφυγικού. Κι εκεί που οι κακοί δεξιοί είναι φασίστες, ρατσιστές και απάνθρωποι επειδή θέλουν να κανόνες και όρια για το ποιοι και πόσοι αντέχουν να βρίσκονται στη μικρή Ελλαδίτσα, έρχονται τα γεγονότα να ανατρέψουν αυτά που ξέραμε.
Οι κακόμοιροι οι πρόσφυγες και μετανάστες, ιδίως οι πρώτοι που έφυγαν για να γλιτώσουν πολέμους και θανάτους. Ήρθαν εδώ και που έπεσαν. Στα παλικάρια και τις κοπελιές της ψευτοαριστεράς.
Στην αρχή ήρθαν και λιάζονταν στις κατασκηνώσεις της κυρά Τασίας. Πέρασαν οι μήνες και τώρα παγώνουν στις σκηνές της Μόριας. Οι ευαίσθητοι της Αριστεράς έχουν ξεχάσει μερικές εκατοντάδες στο κρύο και το χιόνι αλλά κατά τα λοιπά είναι πετυχημένη η πολιτική τους. Ο Μουζάλας, που κάποτε είχαμε χαρακτηρίσει συμπαθή γιατί δεν ήταν πολιτικός, τώρα είναι το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί δείχνει την εικόνα που κρύβει. Δηλαδή αυτό που λέμε «ύπουλη φάτσα» που προσπαθεί με την πραότητά της να σε ξεγελάσει. Είναι όμως ένας αποτυχημένος υπουργός σε μια πολύ καίρια θέση. Ένας «αριστερός» του χαβιαριού που στην πρώτη δύσκολη στιγμή έδειξε τη μετριότητα τη δική του και της κυβέρνησής του.

Στο προσφυγικό η παρέα του Μαξίμου και ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» Μουζάλας έκαναν εγκλήματα. Έχουν πάρει τεράστια κονδύλια από την ΕΕ, είχαν το χρόνο να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις, να φτιάξουν αξιοπρεπείς καταυλισμούς αφού δυστυχώς φορτωθήκαμε κάθε κατατρεγμένο αυτής της γης. Τι έκαναν τα λεφτά; Βόλεψαν μήπως τις εταιρείες που φτιάχνουν τα κοντέινερς και τώρα επειδή θα είναι επείγουσα ανάγκη η εταιρεία γνωστού από το παρελθόν εθνικού προμηθευτή θα τους δώσει κι άλλα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα της Μόριας; Έτσι τις κάνει τις δουλειές του ο Μουζάλας και η παρέα του;
Δείγμα της ανικανότητάς του είναι και το γεγονός ότι ρίχνει το φταίξιμο στις δημοτικές αρχές και στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ. Σε ποιον άραγε; Στον δήμαρχο Λέσβου Γαληνό που βραβεύτηκε με το βραβείο Ούλοφ Πάλμε για την προσφορά του στο μεταναστευτικό; Τι του φταίνε οι άλλοι δηλαδή όταν δεν είναι ικανός να πάρει αποφάσεις;
Οι ξένοι πεθαίνουν στο κρύο και ο Μουζάλας αντί να πάει ακόμη και στο σημείο που έχει πρόβλημα προτιμά να τσακώνεται στη Βουλή. Ως εδώ. Μια ελάχιστη ευαισθησία, μια ευθιξία να σηκωθεί και να φύγει. Να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί. Φιλότιμο δεν υπάρχει. Προσβάλλουν τη χώρα μας έτσι. Την Ελλάδα που ήθελε μέχρι και νόμπελ ειρήνης να πάρει με τις γιαγιάδες της Χίου, τη Μηλίτσα, την Ευστρατία, την Μαρίτσα που τάιζαν τα παιδιά των προσφύγων. Και τώρα που οι εικόνες από τη Μόρια να κάνουν το γύρο του κόσμου.
Κι όμως, κανείς δεν παραιτείται. Οι προοδευτικοί των σαλονιών, με τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τι κάνουν; Αφήνουν στο έλεος του Θεού και του χιονιά μικρά παιδάκια. Είναι ντροπή αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία για να γίνει η αποκάλυψή τους. Αυτοί που δεν τους άρεσε η Αμυγδαλέζα αφήνουν να πεθάνουν άνθρωποι στο κρύο. Δώστε τους ένα… μαγκάλι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν τι σημαίνει Ελλάδα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.