Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Πρώτο Θέμα": Παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε χρηματοδοτούν για να αγοράσεις την εφημερίδα.

Του Β. 

Αυτό που συμβαίνει με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε καμιά χώρα του πλανήτη. Να χρηματοδοτείται δηλαδή ο αναγνώστης για να αγοράσει το έντυπο.
Και αυτό το φαινόμενο δεν είναι κάτι παροδικό και ανάξιο σχολιασμού.
Πριν καιρό –και πριν χρεοκοπήσουν τα σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου- πληρώνοντας το τίμημα των 4,25 ευρώ για να προμηθευτείς την εφημερίδα του κ. Αναστασιάδη, έπαιρνες μαζί της και κουπόνι αξίας 6 ευρώ που εξαργύρωνε σε ψώνια από τα προαναφερόμενα σούπερ μάρκετ.

Η χθεσινή έκδοση του «Πρώτου Θέματος σε δισέλιδη διαφήμιση μας αναγγέλλει ότι από τις 4 Σεπτέμβρη «Τα My market, η 100% ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και το Πρώτο Θέμα εγκαινιάζουν μια αποκλειστική συνεργασία και σας προσφέρουν ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 5 ΕΥΡΩ για αγορές 25 ευρώ και άνω σε όλα τα καταστήματα My market και Βερόπουλος … Και αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, εξαργυρώστε έως και 3 δωροεπιταγές ανα εβδομάδα».

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν –πέρα απ’ το προφανές συμπέρασμα ότι η κυκλοφορία που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι εντελώς πλασματική- είναι πάρα πολλά, με το σημαντικότερο: Τι υπάρχει πίσω απ’ αυτή την συμφωνία των εκδοτών του «Π.Θ» με τους ιδιοκτήτων των προαναφερόμενων σούπερ μάρκετ; Κι αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να αποφέρει κέρδος 5 ευρώ, στους κατόχους αυτών των πολυκαταστημάτων,  η πώληση προϊόντων τους αξίας 25 ευρώ.  Το συνήθεις κέρδος των σούπερ μάρκετ κυμαίνεται μεταξύ 3 και  9% ανάλογα τα προϊόντα που καταναλώνουν. Εδώ μας παρουσιάζονται να πουλούν με ζημιά πάνω από 15%. Είναι δυνατόν αυτό;

Λογική εξήγηση υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.