Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τα 15 εμπόδια στον «αγώνα δρόμου» για τη δόση του φθινοπώρου Η λίστα

208438-15463687
Οι διακοπές τελειώνουν και η κυβέρνηση επιστρέφει στις επάλξεις, έχοντας έναν αγώνα δρόμου με 15 «εμπόδια» να αντιμετωπίσει για να ξεκλειδώσει τη υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Από την επόμενη εβδομάδα το κυβερνητικό επιτελείο πιάνει δουλεία με το καλό σενάριο να θέλει την διευθέτηση των ανοιχτών ζητημάτων να έχει γίνει μέχρι το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου και την προθεσμία να εκπνέει σε κάθε περίπτωση στις 31 Οκτωβρίου.
Στην πλειοψηφία τους οι απαιτούμενες διατάξεις νόμου για την ικανοποίηση των προαπαιτούμενων έχουν περάσει από τη Βουλή, με την υλοποίηση τους να παίρνει τώρα σειρά.
Το μεγαλύτερο αγκάθι φαίνεται να είναι η στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η οποία –θεωρητικά- θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί από τα τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον ESM για την έγκριση της επόμενης δόσης των 10,3 δισ. ευρώ, μέρος της οποίας είναι η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καταληκτική ημερομηνία- εκταμίευσης είναι η 31η Οκτωβρίου καθώς στη συνέχεια απαιτείται εκ νέου έγκριση. Αν ωστόσο τα προαπαιτούμενα  καλυφθούν η υποδόση μπορεί να εκταμιευθεί από 1ης Σεπτεμβρίου.
Τα 15 «εμπόδια», σύμφωνα με το euro2day:

1. Ολοκλήρωση της εναρμόνισης των κοινωνικών εισφορών μέσω:
– της εξάλειψης της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων
– κατάργηση όλων των εξαιρέσεων των χαμηλών εισφορών υγείας
– αναθεώρηση προς τα κάτω των εκπτώσεων για τα εφάπαξ.
2. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των συμβουλίων των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε συνεργασία με ανεξάρτητο διεθνή σύμβουλο.
3. Επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης –δανειστών για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα ορίσει και τα μέλη του συμβουλίου διοικητών και η ολοκλήρωση του εσωτερικού κανονισμού του Ταμείου.
4. Μεταφορά του δεύτερου πακέτου ΔΕΚΟ στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
5. Έγκριση από τη Βουλή της συμφωνία πώλησης των μετοχών του Ελληνικού στον ιδιώτη επενδυτή.
6. Ενίσχυση του πλαισίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
7. Το ΤΑΙΠΕΔ θα απευθύνει πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με τις μακροχρόνιες συμβάσεις για την Εγνατία Οδό
8. Επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων αναφορικά με το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ έως τον Αύγουστο.
9. Λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της επάρκειας πόρων (ανθρώπινων και υλικών) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
10. Ορισμός μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της νέας Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Στα χέρια του Ευκλείδη Τσακαλώτου βρίσκεται η τελική sort list αλλά εκκρεμεί η απόφαση επιλογής.
11. Προώθηση από ΡΑΕ των μέτρων για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και αναθεώρηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ίδια κατεύθυνση των ποσοτήτων για τις δημοπρασίες.
12. Νέο πλαίσιο για την κατανoμή του ΕΤΜΕΑΡ και την αναμόρφωση της αγοράς των ΑΠΕ που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τον μηδενισμό του ελλείμματος το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
13. Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% να αποφασίσει για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και τον Ιούλιο του 2016 να βγάλει την προκήρυξη για τη διάθεση κατ’ ελάχιστον ποσοστού 20% σε στρατηγικό επενδυτή.
14. Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% να εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση της εταιρίας για την υπογραφή συμβάσεων με τους βιομηχανικούς καταναλωτές στη βάση ευέλικτων διαπραγματεύσεων που θα λαμβάνουν υπόψη τους το κόστος και το καταναλωτικό προφίλ του καθ’ ενός.
15. Υποβολή σχεδίου για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης (target model).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.