Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ραχήλ Μακρή:Ο αγώνας συνεχίζεται. Καθήκον μας είναι η πολιτική ανυπακοή.(Βίντεο)


Στην ημερίδα με θέμα «ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ» που διοργάνωσαν τα Σωματεία ΛΑΡΚΟ παρευρέθηκε η πρώην Βουλευτής του Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή.
Στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εκπρόσωποι της Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας οι οποίοι έχουν διατελέσει και Υπουργοί, εμπαίζουν και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους  οι οποίοι αγωνιούν για το δικό τους μέλλον αλλά και της εταιρείας, καθώς αυτά είναι συνυφασμένα. Η κ. Μακρή τόνισε, ότι ασκούσε Κοινοβουλευτικό έλεγχο μέσω κατάθεσης ερωτήσεων για το θέμα της ΛΑΡΚΟ όσο ήταν αρμόδια Τομεάρχης στην ενέργεια και ότι, δυστυχώς για την Κυβέρνηση, κατέθετε ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου και στην Κυβέρνηση Σύριζα, ως Βουλευτής στον Σύριζα, αλλά απάντηση δεν πήρε. Επίσης, επεσήμανε ότι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις οφείλουν και είναι καθήκον τους  να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των Δημόσιων Επιχειρήσεων όπως και της ΛΑΡΚΟ.

Δήλωση της Ραχήλ  Μακρή
Οι μόνοι υπεύθυνοι για την καταστροφή της ΛΑΡΚΟ είναι αυτοί που διόριζαν τις κομματικές διοικήσεις. Είναι αυτοί που νομοθετούσαν τον διαμελισμό της επιχείρησης και την απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των διοικήσεων που καταλήστευσαν την εταιρεία. Κάλυψαν με τροπολογίες την πλειοδοσία και την ανικανότητα των υπουργών όλων των χρωμάτων.
Από τις 10.09.2013 ζήτησα από τον τότε υπουργό να υπάρξει κρατικός έλεγχος για τα πεπραγμένα των διοικήσεων για κακοδιοίκηση και δεν πήρα απάντηση. Η κατάργηση των τροπολογιών ντροπολογιών για απαλλαγή ληστών από ποινικές ευθύνες υπήρξε υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
 Ο κύριος Κουίκ υπέγραψε μηνυτήρια αναφορά μου στον Άρειο πάγο. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ σε σχήμα υπό κρατικό έλεγχο και διοικήσεις ικανές να διασφαλίσουν την κερδοφορία και τα αποθεματικά της εταιρείας. Η ΛΑΡΚΟ μπορούσε να ειναι κερδοφόρα εάν ήθελαν. Δεν ήθελαν και δεν θέλουν. Στόχος τους είναι η απαξίωση της, η ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού ότι κρατιέται με χρήματα του λαού και η εκχώρησή της σε συμφέροντα.
Ήρθαν σήμερα εκπρόσωποι της τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης για να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους και να δηλώσουν ότι κόπτονται για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Είναι για γέλια. Απλά μαλώνουν για το ποιος θα εισπράξει από την πώληση αν και δεν έχει σημασία αφού μαζί θα κυβερνήσουν για να υλοποιήσουν την καταστροφή της χώρας.
 Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι μαγαζάκι όπως ανέφεραν. Η ΛΑΡΚΟ είναι περιουσία όλων των Ελλήνων και ο ορυκτός πλούτος ανήκει στις ζώσες και μελλοντικές γενεές.
Ευχαριστώ τους εργαζόμενους και το σωματείο για την άριστη συνεργασία μας από το 2012. Ο αγώνας συνεχίζεται. Καθήκον μας είναι η πολιτική ανυπακοή και να τους τελειώσουμε.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.