Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Tεράστια ποσότητα αμερικανικού οπλισμού έπεσε στα «χέρια» του ISIS (εικόνες)

newsyrianarmy
ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Kαμία διάθεση να λογικευθούν δεν έχουν ως φαίνεται οι ΗΠΑ και συνεχίζουν το επικίνδυνο για όλους τελικά παιχνίδι του εξοπλισμού των ισλαμιστικών οργανώσεων της Συρίας και μάλιστα της πιο επικίνδυνης, του ISIS, το οποίο απέκτησε ένα τεράστιο οπλικό φορτίο που κατευθύνοντας για μια νέα ισλαμιστική οντότητα τον «Νέο Συριακό Στρατό».
Oι ΗΠΑ μην έχοντας μάθει τίποτα από το παρελθόν (πράγμα σύνηθες για ένα έθνος με τόσο μικρή ιστορία που χωράει σε ένα βιβλιαράκι) και το πως εξόπλισαν στο παρελθόν τους ισλαμιστές όταν έδιναν οπλισμό στο άλλο ελπιδοφόρο δημιούργημά τους τον «Free Syrian Army» στελέχη του οποίου απλώς τον παραλάμβαναν και την επόμενη ημέρα φορούσαν την στολή του ISIS και άλλαζαν στρατόπεδο εν μια νυκτί, συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο εξοπλίζοντας τους «νέους μετριοπαθείς» ισλαμιστές αντάρτες του «New Syrian Army» οι οποίοι κάνουν ακριβώς το ίδιο:
Αυτομολούν προς το ISIS με όλο τον οπλισμό.
Έτσι το (ISIS) ανάρτησε φωτογραφίες με οπλισμό αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως που κατάσχεσαν αφού κατανίκησαν σε μάχη στα τέλη Ιουνίου τον λεγόμενο «Νέο Συριακό Στρατό» στα ανατολικά της Deir Ezzor στη Συρία στην ιρακινή και ιορδανική μεθόριο (τώρα πως εκπαίδευαν μετριοπαθείς ισλαμιστές εκεί οι Αμερικανοί σε μια περιοχή απολύτως ελεγχόμενη από το ISIS μόνο στην Ουάσιγκτον μπορούν να το εξηγήσουν.
Tα όπλα έπεσαν στα χέρια τους λίγο μετά την νίκη τους στην μάχη του al-Bukamal στα ιρακινά σύνορα (όπου σημειωτέον οι «μετριοπαθείς» δεν είχαν καμία ελπίδα νίκης καθώς το ISIS εκεί έχει ισχυρά προπύργια και από τις δύο πλευρές των συνόρων)
Οι φωτογραφίες των ισλαμιστών δείχνουν μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αμερικανικού οπλισμού και πυρομαχικών και σημειώνεται ότι όλα αυτά γίνονται στον απόηχο της δημοσιοποίησης της έκθεσης των Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) και Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) που αναφέρουν ότι όπλα αξίας 1,2 δισ.ευρώ έχουν διοχετευθεί από ευρωπαϊκές χώρες προς την Μέση Ανατολή με την πλειοψηφία τους να καταλήγει στα χέρια του ISIS, της Αλ Νούσρα, της Jays-Al-Islam και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων δημιουργώντας έτσι ερωτήματα για το τα «κροκοδείλια» δάκρυα που τώρα χύνονται για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων σε ΗΠΑ,Γαλλία,Βέλγιο και Γερμανία, αφού οι χώρες αυτές σε συνεργασία με ανατολικοευρωπαϊκές χώρες που τώρα όλως τυχαίως ανήκουν στην ΝΑΤΟϊκή Συμμαχία είναι οι κύριες υπεύθυνες για την δημιουργία αυτών των «τεράτων»
Αναφέρει μάλιστα ότι ο ρόλος της Ουάσιγκτον στο να προμηθευτούν ευρωπαϊκά όπλα οι ισλαμιστές ήταν ο μεγαλύτερος καθώς οι ΗΠΑ αγόρασαν «ευθέως» οπλισμό από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τον παρέδωσαν σε μεγάλες ποσότητες στην Συρία διαμέσου του Department of Defense Special Operations Command (SOCOM).
Το SOCOM χρηιμοποίησε τα λιμάνια της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας για να παραδώσει οπλισμί συνολικού βάρους 4,700 τόνων περιλαμβανομένου και αντιαρματικών ρουκετών, όλμων και πολυβόλων.
Συνεπώς μην έχουμε καμιά απορία για το ποιος κρύβεται πίσω από τις τραγωδίες που κατακλύζουν την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δημιούργησαν αυτόν τον «Φρανκεστάιν» και μην φάινεται καθόλου παράξενο γιατί τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν κυριολεκτικά «λυσσάξει» να πείσουν άπαντες ότι τα τελευταία χτυπήματα τα διέπραξαν «καταθλιπτικοί»… «ακροδεξιοί»!
Τώρα μεγάλα οπλικά φορτία συνεχίζουν να πέφτουν στα χέρια των ισλαμιστών με την έμμεση μέθοδο του «αλλού τα έστειλα και άλλοι τα πήρανε».
Εδώ έχουμε δύο τινά: Είτε οι ΗΠΑ εν γνώση τους το κάνουν αυτό και απλά για «ξεκάρφωμα» χρησιμοποιούν κάποιους «συνδέσμους» κοσμικών υποτίθεται οργανώσεως οπότε είναι πολύ επικίνδυνες για την ασφάλεια του πλανήτη, είτε είναι τόσο αφελείς όπως οι ίδιες ισχυρίζονται, που δεν ξέρουν τι κατάληξη θα έχουν τα όπλα τους και ποιοι θα τα χειριστούν διότι εμπιστεύονται ανθρώπους στην Συρία που εν συνεχεία απλά τους «πουλάνε» οπότε δεν είναι εξίσου επικίνδυνες, αλλά πολύ πιο επικίνδυνες για την ασφάλεια του πλανήτη.
Αυτό που σε όλους προκάλεσε εντύπωση πάντως ήταν η ίδια η μάχη. Πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι από την αρχή δεν είχε έναν πραγματικό στρατηγικό στόχο. Ο «Νέος Συριακός Στρατός» ισχυρίστηκε ότι ήθελε να κάμωει το ηθικό των μαχητών του ISIS.
Aντίθετα το αναπτέρωσαν και έλαβαν όπλα και πυρομαχικά
Η περιοχή αποτελείται από έρημο. Υποχωρήσεις και αντεπιθέσεις διεξάγονται χωρίς σκέψη διότι δεν υπάρχει αντικειμενικός στρατηγικός στόχος. Όσο το ISIS διατηρεί τις γραμμές ανεφοδιασμού του είτε έχει μαχητές στην έρημο είτε όχι δεν επηρεάζει την κατοχή της πόλης al-Bukamal
Το ISIS εξόντωσε πάνω από 50 «μετριοπαθείς» μαχητές είτε στην μάχη είτε με αποκεφαλισμούς αφού τους αιχμαλώτισε. Μέσα σε δύο ημέρες ανέκτησε όλες τις χαμένες περιοχές..
Προς τι λοιπόν αυτή η επιχείρηση; Μόνοι τους την σκέφτηκαν; Έχουν Αμερικανούς συμβούλους για να τους κατευθύνουν.
Όχι μόνο αυτό αλλά εξαιτίας αυτής της επιχείρησης το ISIS είχε την ευκαιρία να μάθει και ποιοι ήταν εναντίον του μέσα στην πολη, των οποίων η μοίρα τώρα είναι προδιαγεγραμμένη.
Πάντως πολύ μεγάλες ποσότητες όπλων αμερικανικής προελέυσεως κατάσχεσε και ο συριακός Στρατός στην ανατολική Χάμα μετά από κατάληψη αποθήκς του ISIS.
PHOTOS: US-Made Arms Destined for ISIS Militants Seized by Syrian Army in Eastern Hama
PHOTOS: US-Made Arms Destined for ISIS Militants Seized by Syrian Army in Eastern Hama
 alalam_636053069260635957_25f_4x3
alalam_636053069389438836_25f_4x3
alalam_636053069468176709_25f_4x3
Όσο υπάρχει το ISIS η κυβέρνηση Άσαντ δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί και αυτό είναι κάτι που επιθυμούν οι Αμερικανοί ακόμα και αν χρειάζεται να υπάρχει ο «διάβολος» για να επιτευχθεί αυτό.
Μόνο που ο διάβολος δεν κρατάει ποτέ τον λόγο του και η… ουρά του ήδη έχει φτάσει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στις αμερικανικές πόλεις όπως φάνηκε στο Ορλάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.