Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Θαύμα" κατά παραγγελία και με ημερομηνία λήξεως

Του Γ. Γ. 

Εντάξει, φαιδρότητα είναι η ανοιχτή «πρόσκληση» που απευθύνει κάποια «Ένωση Αθέων» για κάλεσμα την λεγόμενη «Μεγάλη» Παρασκευή σε μια ψησταριά στο Θησείο, υποτίθεται για να χλευάσει τα έθιμα του «χριστεπώνυμου ποιμνίου». Οι ενστάσεις που διατυπώνει όμως για το λεγόμενο «άγιο φως» που φέρνουν στην Αθήνα κάθε χρόνο από την Ιερουσαλήμ και το κάνουν δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους έχουν βάση.

Είναι ένα γελοίο σκηνικό που ακόμα και αστοί το έχουν απαξιώσει εντελώς. Να παρακολουθούμε δηλαδή ένα ετερόκλητο μπουλούκι από ρασοφόρους χριστέμπορους και τυχάρπαστους πολιτικάντηδες, οι οποίοι με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης του υλιστή –κατά δήλωση του- Τσίπρα να συμμετέχουν για να δοθεί ένα άθλιο σόου που μόνο αν έχεις φουμάρει «μπουρούχα» -έτσι λέγεται αυτό που παράγουν με φυτοφάρμακα οι καναβουριές κύρια στην Αλβανία – μπορείς να παρακολουθήσεις.

Και για στάκα ρε μάγκες να κάνω μια αφελή ερώτηση. Εδώ έχουμε ένα «θαύμα» που γίνεται «κατά παραγγελία» κάθε χρόνο. Μια χαρά και τα τροπάρια δικά σας. Αφού έγινε όμως πέρυσι και μας φέρατε εδώ το «άγιο φως», φέτος γιατί το επαναλαμβάνετε; Τι έγινε; Εχασε τις «θαυματουργικές του ιδιότητες» το περσινό; Αυτό το «θαύμα» έχει ημερομηνία λήξης, σαν τα γιαούρτια δηλαδή ένα πράγμα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.