Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΗ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Την παραίτηση όλης της κυβέρνησής του υπέβαλε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ στον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από αίτημα του δεύτερου. Ο Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη.
Η κίνηση ακολουθεί τον ενδοκυβερνητικό πόλεμο που είχε ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος είχε πει πως «η Γερμανία έχει πέσει στην παγίδα της λιτότητας, την οποία επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη».

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Η παραίτηση της Γαλλικής κυβέρνησης, η τρίτη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θεωρείται από πολλούς πολιτικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, ως μια εξέλιξη που επεβλήθη ταπεινωτικά στο Παρίσι από τους Μερκελιστές του Βερολίνου. Η παραίτηση αυτή της Γαλλικής κυβέρνησης, μαζί με τη δημοσκοπική καταβαράθρωση του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, δεν δείχνει μόνο τη βαθειά κρίση της Γαλλίας αλλά αποτυπώνει και την αδιέξοδη κρίση που αντιμετωπίζει η "φυλακή" της ευρωζώνης και συνολικά η Γερμανική ΕΕ. Το γεγονός ότι η Γερμανία εμφανίζει ύφεση το πρώτο τετράμηνο, μετά την Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ η ευρωζώνη είναι βυθισμένη στο τέλμα και τη στασιμότητα, καταδεικνύουν ότι το ευρώ δεν διαθέτει καύσιμα για να τροφοδοτήσει την ευρωπαική ατμομηχανή  και αντίθετα "σαραβαλιάζει" τώρα και τα πρώτα βαγόνια της που είναι οι μεγάλες χώρες και πρώτα απ΄ όλα η Γερμανία.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚH ΚΑΤΑΒΑΡAΘΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛAΝΤ
Όλο και χαμηλότερα πέφτει η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όπως επίσης και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλ .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπιση του IFOP για την Journal du Dimanche μόλις το 17% των Γάλλων να δηλώνουν πλέον ικανοποιημένοι με τον Ολάντ - ποσοστό κατά μια μονάδα χαμηλότερο από αυτό του Ιουλίου και το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών. Η δημοτικότητα του Βαλ υποχωρεί στο 36% την στιγμή που όταν είχε αναλάβει καθήκοντα άγγιζε το 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.