Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κόκκινες γραμμές και ροδί ρόμπες…


Να που φτάσαμε στα Χριστούγεννα μιας και περάσαμε με επιτυχία την συντέλεια του κόσμου.
Από την συντέλεια της τρόικας όμως δεν την γλιτώνουμε. Και σε λίγες μέρες έρχεται το νέο έτος. Φορτωμένο με νέα, ολόφρεσκα και αριστερώς υπεύθυνα νέα μέτρα.
 Και με την ΔΕΗ κατά 15 ευρώ μηνιαίως ακριβότερη. Σιγά τα αυγά. Τι είναι 15 ευρώ. Ένα ποσό ασήμαντο μπροστά στα δισεκατομμύρια που έχουν ρουφήξει οι τράπεζες.
 Θα ζοριστούν λιγάκι οι 1.300.000 άνεργοι, και οι μισθωτοί των 350 – 400 ευρώ αλλά μπρος στο ευρώ τι είναι ο πόνος;
Οι υπόλοιποι με τους προκλητικούς μισθούς των 500 ή 650 ευρώ φυσικά και δεν πρέπει να... μιλάνε. Όπως και οι επαγγελματίες που εντίμως βγάζουν 1000 ευρώ το μήνα για να μπορούν να πληρώνουν χαράτσια, φόρους και εισφορές.
Και σε τούτες τις μέρες το μυαλό μας πάει σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Όπως ο Πάγκαλος.

Ο οποίος αφού κλαψούρισε για τα πολλά ακίνητα που κληρονόμησε, αποκάλυψε την δεινή του οικονομική θέση.

Αυτό το κόκκινο μπουρνούζι που έγινε ροζ από την πολυκαιρία το έχει δέκα ολόκληρα χρόνια. Και όπως είπε είναι ακριβά τα μπουρνούζια και δεν μπορεί να αγοράσει άλλο.

Τον κακομοίρη. Δεν έχει λεφτά ούτε για μπουρνούζι. Θα βγω να πω τα κάλαντα να του πάρω ένα καινούριο.

 Ο ίδιος πολιτικός μας αποκάλυψε ότι εντέλει έχει και άλλα μπουρνούζια αλλά που και που τα πλένει και ξεμένει με το ροζουλί.

Οπότε ο Πάγκαλος είναι ένας καθαρός πολιτικός… με τα μπάνια του και την μπουγάδα του.

 Βέβαια όταν αρχίζεις με τον Πάγκαλο λίγο δύσκολο να τελειώσεις. Ο κύριος αυτός λοιπόν κατάφερε με μία του μόνο φράση να μας δείξει πόσο Πάγκαλος είναι.

Έγραψε: ««Τι κοινό έχει ο Γ. Παπαδόπουλος με τον Α. Τσίπρα; Είναι οι μόνοι μετά την μεταπολίτευση Πρωθυπουργοί που... δεν σπούδασαν ή έζησαν στο εξωτερικό».

Υποτίθεται ότι έτσι ήθελε να μειώσει τον Τσίπρα. Όμως τι μας είπε ο σωτήρας τέως αντιπρόεδρος; Ότι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ήταν πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Δηλαδή στο μυαλό του Πάγκαλου η μεταπολίτευση άρχισε το 1967.

Και φυσικά, όπως όλοι οι πάγκαλοι αυτής της χώρας γνωρίζουμε, ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός χρόνια τώρα… 
Αλλεργικός Μπάνκμαν

Κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα καθώς είδαν ότι οι σωτήρες μας έχουν παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία και κάθε ασυλία που πηγάζει από αυτήν.

Καλώς ήρθατε βρε! Αργήσατε λίγο, γύρω στα 2,5 χρόνια να έρθετε από την γειτονιά μας.

 Γιατί να μην χαρίσουν την εθνική κυριαρχία; Αντέδρασε κανείς από το πολιτικό σύστημα στα σοβαρά; Αμάσητα τα καταπίνουμε όλα.

Μόνο κάτι ανθέλληνες το κάνουμε θέμα… αλλά εμείς δεν πιανόμαστε καθώς αντιδρούμε στην σωτηρία της χώρας.

 Τελικά όλοι αυτοί οι πλούσιοι και διάσημοι που πάνε στον Κορυδαλλό πρέπει να έχουν μια ειδική αλλεργία. Είναι πολλοί ευαίσθητοι…

Με το που τους λένε πάμε μέσα… θυμούνται όλες τις ασθένειες. Από ιλαρά μέχρι αυτοκτονικό ιδεασμό.

 Αυτά τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν λέει μετά τον Ιούνιο. Και κοίτα να δεις τι θυμήθηκα. Το ΠΑΣΟΚ το 2009 όταν παρίστανε το σοσιαλιστικό έβαλε ένα χαράτσι στους πλούσιους ώστε να δώσουν ένα επίδομα σε ευπαθείς πολίτες.

Μάζεψαν ένα δις αλλά δεν το έδωσαν όλο. Έδωσαν το μισό. Το άλλο μισό θα το έδιναν μετά τον Ιούνιο.

Αλλά το έφαγε η μαρμάγκα της τρόικας. Μήπως μέχρι τον Ιούνιο η τρόικα απαιτήσει εκτός των άλλων να καταργηθεί το επίδομα αυτό; Και μείνουμε με την υπεύθυνη αριστερά στο χέρι; 
Ζούσαμε σαν τζίτζικες, είπε ο μπάνκμαν που παριστάνει τον υπουργό οικονομικών. Τώρα πρέπει να γίνουμε μερμήγκια, συνέχισε. Αυτός από την άλλη συμφέροντα εξυπηρετούσε, συμφέροντα εξυπηρετεί.

Και ρίχνοντας μια ματιά στην δική του ζωή και του κύκλου του βγάζει το συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα οι πολίτες ευημερούν.

Πρέπει να κάνουμε θυσίες, λένε. Ποιοι το λένε; Αυτοί που δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάσουν, αυτοί που όταν λένε «κάνουμε» εννοούν «κάνετε».

Και μετά παριστάνουν πως μας κατανοούν και πονάν μαζί μας.

Ήρθε η συντέλεια και δήλωσε ότι είναι υπεύθυνη αριστερή.

 Φέτος στο γιορτινό τραπέζι θα βάλουμε στο κέντρο μια φωτογραφία από τα Χριστούγεννα του 2008 και θα μοιραστούμε οικογενειακώς το ένα μπούτι κοτόπουλου που θα το έχουμε γεμίσει με προεκλογικές υποσχέσεις που φουσκώνουν στο ψήσιμο…

… και μην περιμένετε τους μάγους. Με τόσα χαράτσια που να πλησιάσουν!

(Το κείμενο  δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημεριδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.