Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το... δεύτερο διαζύγιο Σαμαρά - Μητσοτάκη


samar
Στα άκρα οδηγείται η πολιτική βεντέτα του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ.Μητσοτάκη και το μήνυμα που μεταδίδεται από κορυφαίες κομματικές πηγές είναι ότι πλέον υπάρχει...
«οριστική ρήξη». «Μετά το“καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη”, τι άλλο να γίνει;» διερωτήθηκαν χθες υψηλόβαθμα στελέχη που συνομιλούν με τον κ. Σαμαρά. Παράλληλα διευκρίνιζαν σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους ότι για την παρούσα ηγεσία ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά έχει διαγραφεί πολιτικά και τέθηκε οριστικά «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της παράταξης». Σε μια χρονική στιγμή που ο κ. Σαμαράς εντείνει την αντιπολιτευτική κριτική του εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέουκαι της κυβέρνησης, η «ανοίκεια επίθεση» - κατά τη Ρηγίλλης- που δέχθηκε από τον κ. Μητσοτάκη και η αναφορά του ότι «είναι λαϊκιστής» όξυνε τα πνεύματα και επισημοποίησε το διαζύγιο των δύο πλευρών. Παρά τις φήμες για πειθαρχικές κυρώσεις, ο κ. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε άλλη κίνηση και στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι με τον σκωπτικό χαιρετισμό «καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη» που υπήρχε στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου έχει σταλεί σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τις προθέσεις της ηγεσίας.
Στις επίμονες ερωτήσεις για το αν θα του αφαιρεθεί ο τίτλος του Επίτιμου, σταθεροί συνομιλητές του κ. Σαμαρά διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται να γίνει τέτοια ενέργεια. «Η Ιστορία δεν αλλάζει» έλεγαν χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς εκτιμά, όπως έχει αναφέρει σε συνομιλητές του, ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να προκαλέσει τη μεγίστη δυνατή ζημιά στη ΝΔ εν όψει των εκλογών, θέλοντας να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα που ανακάμπτει, ώστε να δοθεί αφορμή για τον νέο πολιτικό φορέα της κυρίαςΝτόρας Μπακογιάννη.

Η οργή περίσσευε στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού για την «προσβλητική», «αναιδέστατη» και «πρωτοφανή» επίθεση, όπως σημείωναν υποστηρικτές, είτε βουλευτές είτε στελέχη ευρύτερα, της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προχθές εμφανίστηκε στοχευμένα, δεν πρόκειται- σύμφωνα με πληροφορίες - να μείνει μόνο στη συγκεκριμένη επίθεση και ετοιμάζει και άλλες «εκπλήξεις» στην ηγεσία της ΝΔ.

Μεταξύ των «σαμαρικών» βουλευτών που είναι ψηλά στην κομματική ιεραρχία, η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη συνδέεται άμεσα με τις κινήσεις της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , το κόμμα της οποίας είναι προ των πυλών. «Είναι οργανωμένο σχέδιο.Κάνει ό,τι είναι δυνατόν να βοηθήσει την κόρη του. Είναι η τελευταία μεγάλη πολιτική ζαριά της οικογενείας και θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της» λένε στελέχη της «προεδρικής φρουράς». Σε αυτό το πλαίσιο, σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στον κ. Μητσοτάκη ο γραμματέας Συνδικαλισμού κ. Ι.Μανώλης και καυστικοί εμφανίστηκαν ο πρόεδρος του Πειθαρχικού της ΝΔ κ. Ι.Τραγάκης και οι βουλευτές κκ. Γερ.Γιακουμάτος και Ι. Γιαννάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην κακή προσωπική σχέση του με τον κ.Σαμαρά για να τη μετατρέψει σε πολιτική διαφορά,έναν μήνα πριν από τις εκλογές» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κ. Μαρκόπουλος .

«Δεν απαντάς με αυτόν τον τρόπο σε έναν πρώην πρωθυπουργό. Σέβεται την ιδιότητά του και κυρίως την ηλικία του και δεν ξεχνάς ότι ήταν πρόεδρος του κόμματος» έλεγαν ορισμένοι βουλευτές στο «καφενείο» της Βουλής. Παράλληλα, άλλοι ήταν προβληματισμένοι επειδή αρκετοί φίλοι της οικογένειας δεν εμφανίστηκαν δημόσια να υπερασπιστούν τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε χθες να μη δώσει συνέχεια, αν και το επόμενο διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι τον είχαν περικυκλώσει προτού μπει στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Αραβαντινού, περιορίστηκε να πει: «Καμία δήλωση».

Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 

Δριμύτατη επίθεση από την κυρία Μπακογιάννη για το «καληνύχτα» της Ρηγίλλης στον κ. Μητσοτάκη. «Τέτοιοι άνθρωποι, που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουν προσφέρει, ξεχνώντας ότι αυτή η παράταξη έχει ιστορία. Ποιοι έβλαψαν και ποιοι στοίχισαν σε αυτή την παράταξη διαχρονικά είναι καταγεγραμμένο» τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής, αναφερόμενη εμμέσως στον κ. Σαμαρά. Η κυρία Μπακογιάννη βρίσκεται στην Κρήτη για να υποστηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Δ. Γιαννουλάκη - τη στήριξη του οποίου ζήτησε δημόσια ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να ερωτηθεί- και θα είναι παρούσα και στους τέσσερις νομούς, στις παρουσιάσεις των υποψηφίων του συνδυασμού του. Στη σύγκρουση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης , τακτικός συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «τραχύ», εν αντιθέσει προς τον κ. Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι είναι «αναιδής» και διερωτήθηκε: «Ως πότε, αλήθεια, η παράταξη θα πληρώνει το “γινάτι” των δύο πλευρών;».>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.