Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ένας blogger στην Άνδρο...

Είσαι τύπος που γουστάρει μπανάκι με τις ώρες, καθαρά νερά, ηρεμία, γαλήνη, με ωραίο κόσμο τριγύρω και όχι ψώνια, κότερα και βλακώδεις ενοχλητικούς τύπους του Star Channel; Τότε πας Άνδρο.
6 ολόκληρες μέρες χωρίς laptop και κινητό, μια πετσέτα, ωραία παρέα και μια φωτό του Κάραμαν για να κάνεις τη σύγκριση μετά από κάθε ηλιοθεραπεία. Μην κοιτάτε επάνω που είμαι ακόμα άσπρος. Αυτή τη στιγμή είμαι κάπως έτσι.

Αν θελήσετε να πάτε κι εσείς Άνδρο, πρέπει να ξέρετε τα εξής:

1. Όπως κάθε νησί, έτσι κι αυτό, είναι… βουνό. Δεν υπάρχει ευθεία άσφαλτος πάνω από 30 μέτρα. Θα ξοδέψετε πολλή βενζίνη και πολλά από τα γεμιστά κολοκυθάκια που θα φάτε εκεί, θα φύγουν στο δρόμο.

2. Το καλύτερο μέρος για να παραθερίσετε είναι το Μπατσί. 7 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Γαυρίου και με σχετικά εύκολη πρόσβαση σε 5-6 άλλες ωραίες παραλίες. Αν πάτε στη Χώρα (που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του νησιού), θα «εγκλωβιστείτε» εκεί.

3. Μην ψάξετε για τη Μενεγάκη. Μάθαμε πως παραθερίζει στην Άνδρο λόγω του νέου της γκόμενου(;), αλλά η περιοχή (Άχλα) στην οποία έχει το ξενοδοχείο του ο τύπος, είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο ή καταπέλτη.
ΥΓ. Δεν είδα γενικά ούτε έναν τηλεαστέρα στην Άνδρο. Ίσως και να ήμουν ο πιο... διάσημος εκεί. Στο Γαύριο συνάντησα και μια φίλη αναγνώστρια να φανταστείτε... Μεγαλεία.

4. Η πιο ξακουστή παραλία της Άνδρου, η οποία συγκαταλέγεται και στις 10 ωραιότερες της Ελλάδας, είναι της «Γριάς το πήδημα». Δεν ξέρω αν έχασε κάποιο παιχνίδι εκεί ο Ηρακλής ή αν καμιά θείτσα αποφάσισε να κάνει σάλτο μορτάλε από τον βράχο που δεσπόζει στην παραλία, αυτό πάντως που μού έμεινε στη μνήμη είναι η (κι εδώ) δύσκολη πρόσβαση. Και τελικά δεν είναι τόσο καταπληκτική (απλά πολύ ωραία) η θάλασσα όσο στις άλλες Ανδριώτικες περιοχές. Μην σκάτε αν δεν πάτε εκεί.

5. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τη φέτα Άνδρου (πολύ μαλακή) και το Βολάκι (άσπρο τυρί κι αυτό, που μοιάζει λίγο με το βούτυρο). Ειδικά με το καρπούζι, ήταν σκέτος οργασμός.

6. Εννιά στις δέκα τουρίστριες που είδα, τις ερωτεύτηκα. Βασικά ερωτεύτηκα πάνω από 65 φορές, αλλά το προσπέρασα γιατί είμαι πολύ διαλλακτικός τύπος. Και οι Ανδριώτισσες σκέτα κουκλιά.

Να πω βέβαια πως το νησί δεν ήταν τίγκα, όπως φαντάζομαι θα είναι αυτή τη στιγμή η Μύκονος. Δεν ξέρω αν φταίει η κρίση ή το ότι πήγα πολύ νωρίς. Το θέμα είναι ότι απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο της παραμονής μου εκεί, «άδειασε» το κεφάλι μου, γέμισαν οι μπαταρίες μου, δεν ενημερώθηκα για τίποτα (εκτός από τις πυρκαγιές στη Σάμο) και έβαλα δύο κιλά. Αυτά.

Καλώς σας βρήκα και πάλι και καλό ταξίδι για όσους φεύγετε τις επόμενες μέρες. Σίγουρα κάποιοι θα τις έχετε αναβάλλει τις διακοπές σας λόγω οικονομικής κατάστασης, αλλά υπάρχει τρόπος για όλους να περάσει "μέλι" ένα καλοκαιράκι.
www.drseeng.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.