Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αντιδρά η ΓΣΕΕ για τις συγχωνεύσεις εργατικών φορέων και οργανισμών

«απαράδεκτες» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των Εργατικών Φορέων και Οργανισμών και ζητά από τον υπουργό Εργασίας και τους υπόλοιπους αρμόδιους τομείς να μην προβούν σε καμία ενέργεια πριν την οιαδήποτε διαβούλευση και διαπραγμάτευση μαζί της.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως εντελώς απαράδεκτη την μεθοδολογία και την ουσία των διακηρύξεων και προτάσεων της Κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των Εργατικών Φορέων και Οργανισμών όπως ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ( ΟΕΚ ), ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ( ΟΕΕ ), ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού ( ΟΑΕΔ ) κλπ.
"Τεράστιες αναδεικνύονται οι ευθύνες του Υπ. Εργασίας ο οποίος εν μέσω θέρους και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση - διαβούλευση - διαπραγμάτευση με την ΓΣΕΕ για την παρέμβαση του προς τους φορείς και τους θεσμούς αμιγώς εργατικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών" τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τέλος η ΓΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσει σε απολύτως καμία συγχώνευση των παραπάνω φορέων πριν τη διαβούλευση - διαπραγμάτευση ή την υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ ώστε "να διασφαλιστούν απολύτως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, η κοινωνική αποτελεσματικότητα και ωφελιμότητα αυτών των χρήσιμων φορέων, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.