Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

10 Αποδειξεις για αυτό που ετοιμάζουν στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη

21d89efd5f2dd46734b311392e0f73f8_L-620x450
Εταιρείες κολοσσοί με σταθερή παρουσία στο χώρο του επιχειρείν «χάθηκαν» σε μία Ελλάδα που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικοκοινωνικό αφανισμό.
Πίσω τους άφησαν πληθώρα εργαζομένων στον δρόμο, στους οποίους η παρούσα κυβέρνηση παρέχει επιδόματα, έτσι ώστε να αυξηθεί η εξάρτησή τους από το Κράτος και να την ξαναψηφίσουν.
Παράλληλα, ενώ η χώρα διαλύεται, ο πρωθυπουργός καλεί, από την Νέα Υόρκη, όπως διαβάσατε χθες στο el.gr, πολυεθνικές να… «επενδύσουν» σε τιμή ευκαιρίας στην Ελλάδα.
Να έρθουν σε μία χώρα, της οποίας ο παραγωγικός ιστός έχει συνθλιβεί και άρα η διαπραγματευτική της θέση βρίσκεται στον βυθό της αβύσσου, τουτέστιν έπεται πρωτόγνωρο ξεπούλημα!
Ακόμη και οι γνωστότερες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, αφού η δυσβάσταχτη φορολόγηση, η μείωση του κέρδους και η «συντήρηση» δεν αρκούσαν για να σωθούν.
Μεταξύ των χιλιάδων επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, υπάρχουν 10 που ξεχωρίζουν, λόγω του ονόματος και του μεγέθους τους, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr!
Χώρα χωρίς ισχυρή ιδιωτική οικονομία δεν διαπραγματεύεται, ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ!
Ακολουθούν οι 10 πιο τρανταχτές αποδείξεις πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να γίνει έρμαιο στις ορέξεις των παγκόσμιων τοκογλύφων:

  1. Ηλεκτρονική Αθηνών: Διατηρούσε 44 καταστήματα στην Ελλάδα και άλλα 3 στην Κύπρο. Συνολικά απασχολούσε περίπου 450 εργαζομένους. Μετά από 60 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά πτώχευσε οριστικά στις 9 Μαρτίου 2016, γεγονός που ήρθε ως απόρροια των capital controls κατά βάση.
  2. Softex: Άλλη μια μεγάλη επιχείρηση που έκλεισε μέσα στο 2016 αφήνοντας άνεργους περίπου 200 εργαζόμενους. Κομβικό ρόλο έπαιξε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2015 στο εργοστάσιό της Softex στο Βοτανικό, η οποία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή ενώ ταυτόχρονα οι ασφαλίστικες δεν αποζημίωσαν την εταιρεία όσο αυτή περίμενε.
  3. Sprider Stores: Βάδιζαν ασθμαίνοντας για πολύ καιρό τα Sprider. Από το 2009 μέχρι το 2013, οπότε και η πάλαι ποτέ μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ρούχων έκλεισε, η οικονομική «κατακρύλα» ήταν συνεχόμενη. Τα εναπομείντα 45 καταστήματα έκλεισαν τον Νοέμβρη του 2013 και 800 εργαζόμενοι έμειναν στο δρόμο.
  4. Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ: Υπήρξε η πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας. Έφτασε να απασχολεί 3.500 εργαζόμενους και είχε συνεργασία με πάνω από 2.000 προμηθευτές. Το 2011 έβαλε λουκέτο με τους ιδιοκτήτες και βασικούς μετόχους να ξεκινάνε μια σκληρή κόντρα μεταξύ τους αναφορικά με το ποιος έφταιξε για αυτή την εξέλιξη.
  5. Nutriart (πρώην Κατσέλης): Η πιο γνωστή αρτοβιομηχανία της Ελλάδας, με δεκαετίες λειτουργίας πίσω της, έβαλε λουκέτο το φθινόπωρο του 2013. Περίπου 500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες έκαναν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν στη ζωή την εταιρεία.
  6. Fokas: Ο ιστορικός όμιλος ένδυσης και υποδημάτων λειτουργούσε από το 1936 με το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και στην περίοδο της μεγάλης ακμής του, διατηρούσε δύο καταστήματα τόσο σε κεντρικά σημεία στην Αθήνας όσο και σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Συνολικά 1.500 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά όταν έκλεισε το 2013.
  7. Diana: Μετά από 32 χρόνια λειτουργίας η Diana οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2012. Είχε ιδρυθεί το 1980, ενώ εκτός από το εργοστάσιο στην Ξάνθη είχε εγκαταστάσεις και ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.
  8. Καπνοβιομηχανία «Γεωργιάδης»: Μια από τις πιο φημισμένες καπνοβιομηχανίες δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στα οικονομικά της προβλήματα και έκλεισε στα τέλη του 2011, ύστερα από μισό αιώνα ζωής. Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας ήταν η περίφημη σειρά «22» ενώ παρήγαγε αρκετά από τα σήματα της σειράς Rothmans.
  9. Neoset: Τι κι αν υπήρξε μια από τις πιο πετυχημένες βιομηχανίες επίπλων; Οδηγήθηκε σε πτώχευση τον Μάρτιο του 2014 και είχε κατασχεθεί το οικόπεδο εργοστασίου της στην Εύβοια. Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρεία εμφάνιζε ζημιές ύψους 53,1 εκατ. Ευρώ.
  10. Αγνό: Οι τίτλοι τέλους για την γνωστή γαλακτοβιομηχανία έπεσαν το 2014 αν και τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από το 2003. Εκείνη την περίοδο είχε αλλάξει χέρια και είχε εξασφαλίσει δάνεια, τα οποία από ένα σημείο και μετά είχαν πάψει να αποπληρώνονται. Συνολικά, 375 εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.