Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εντολές Σαμαρά για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του. Στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου
Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις. Σε δήλωσή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης, τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.

 Ο Γ. Στουρνάρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.

Ήδη έχουν μπει σε κινητικότητα συνολικά 7.000 υπάλληλοι ενώ αναζητούνται ακόμη 5.500 μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Μετά θα αναζητηθούν 12.500 υπάλληλοι για να βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξετάστηκε και το θέμα της αναδιάρθρωσης των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ, που θα τεθούν σε εκκαθάριση εν λειτουργία και που απασχολούν περί τους  1.200 εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει απολύσεις, διαθεσιμότητα και συνταξιοδοτήσεις και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.