Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αυτό που μας έκαναν, κι εξακολουθούν να κάνουν, δεν είναι πλιάτσικο, Αρμαγεδδών είναι!

Γράφει ο mitsos175.

Αύγουστος 2018: Παχιές μύγες, παχιά λόγια και ψεύτικα, όπως οι καλοκαιρινές δημοσκοπήσεις. Δήθεν βγήκαμε από το Μνημόνιο. Καλέ ναι! Φτάσαμε στο τέλος του τούνελ. Μόνο που δεν ήταν τούνελ, πηγάδι ήταν και βρεθήκαμε στον πάτο. Το φως που βλέπαμε ήταν αντανάκλαση πάνω στο νερό.

Αν βγαίναμε πραγματικά από το Μνημόνιο, θα αυξάνονταν οι μισθοί, οι συντάξεις, θα διορίζονταν κόσμος κοκ. Εκείνο που έγινε ήταν ότι τελείωσαν οι δόσεις, που έδιναν οι τοκογλύφοι στους εαυτούς τους. Δηλαδή για να σωθούν οι τράπεζες, για να πάρουν τους τόκους τα κοράκια οι δανειστές, μείναμε χωρίς λεφτά, χωρίς χώρα και χωρίς βρακί.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς αριθμούς:

Το χρέος αυξάνεται κατά 592 ευρώ το δευτερόλεπτο. Αν τα ευρώ ήταν μέτρα, θα ήταν πάνω από 1,7 φορές η ταχύτητα του ήχου. Το χρέος λοιπόν αυξάνεται με υπερηχητική ταχύτητα κι όσο πάει ανεβαίνει. Σήμερα είναι στα 337,15 δις ευρώ, σχεδόν δυο φορές το ΑΕΠ μας. Για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε εκεί, θα πρέπει να έχουμε ανάπτυξη πάνω από 10%! Μόνο και μόνο για τους τόκους! Οπότε καταλαβαίνετε, που θα φτάσει σε λίγα χρόνια.

Να πούμε τώρα και τι πληρώσαμε; Τα μαλλιοκέφαλά μας! Υπολογίζω γύρω στα 577 δις βάζοντας και τη χασούρα που έχουμε λόγω μείωσης ΑΕΠ (ύφεσης) κλπ. Δηλαδή μας στοίχησαν σχεδόν δυο φορές το χρέος πριν τα Μνημόνια (με τους τόκους τα πανωτόκια), ενώ χρωστάμε άλλο τόσο και περισσότερο! Αυτή είναι δουλειά: Μια χώρα γεμάτη σκλάβους να ταΐζουν παράσιτα.

Πως βγαίνουν τα 577 δις; Ακούστε: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών συνολικά καμιά 70ρια δις και λίγα λέω. Τα πληρώσαμε εμείς. Μείωση καταθέσεων 125 δις πάνω κάτω. Όχι, δεν τα κρύψαμε στο στρώμα, πληρώσαμε χαράτσια, αν και οι πλούσιοι δήθεν πατριώτες τα πήγαν στο εξωτερικό να παραθερίσουν. Κόκκινα δάνεια, δανεικά κι απλήρωτα δηλαδή, κανόνια κλπ. καμιά εκατοστή δις. 45 δις διάφορες άλλες ζημιές από μείωση συντάξεων, απολύσεις που είχαν επιπτώσεις στο τζίρο κλπ. Έχει κι άλλα: Μείωση ΑΕΠ 137 δις, κούρεμα - λεηλασία ταμείων, φέσια προς “μικρούς” κατόχους ομολόγων κλπ 45 δις, αύξηση χρέους 55 δις!

Δεν υπολογίσαμε όμως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη χασούρα, που δώσαμε τα φιλέτα για ένα κομμάτι ψωμί. Που στο τέλος μας το άρπαξαν κι αυτό οι τοκογλύφοι!
Χώρια οι νέοι τόκοι που μας στοίχησαν οι δόσεις των Μνημονίων γιατί κι αυτές δανεικά είναι, χώρια, η ζημιά από την καταστροφή των υποδομών που έμειναν χωρίς προσωπικό, υλικό και συντήρηση. Αυτό που μας έκαναν, κι εξακολουθούν να κάνουν, δεν είναι πλιάτσικο, Αρμαγεδδών είναι!
Τέτοιο όργιο, τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης, δεν έχει ξαναγίνει στην Παγκόσμια Ιστορία.

Όταν λοιπόν ακούμε παραμύθια, φυσικό είναι να εξοργιζόμαστε. Θα βγούμε πραγματικά μόνο αν πούμε στα όρνεα των αγορών “Φάγατε αρκετά, στα τσακίδια τώρα”.
Οι τύποι αγόρασαν ολόκληρη χώρα από τα λαμόγια, τους πολιτικούς, κι έχουν σκοπό να μας ρημάξουν εντελώς προκειμένου να βγάλουν όσο το δυνατό περισσότερα.

Κέρδισαν τεράστια ποσά από αυτή την Ιστορία. Πληρώσαμε χρέη μέχρι δεκάρας, εντούτοις εξακολουθούμε να χρωστάμε και πάθαμε ζημιά άλλα τόσα. Συνολικά μας στοίχησαν πολύ πάνω από 900 δις! Για κάθε ευρώ που μας δάνεισαν, πληρώσαμε τρία!!! Με το συμπάθιο.

Θυμάστε, που έλεγαν ότι η κρίση στην Ελλάδα θα στοίχιζε από 800 δις ως ένα τρις; Φοβόταν ακριβώς πως θα χάσουν το πλιάτσικο. Είχαν υπολογίσει να μας κλέψουν εξαρχής.
Οι πολιτικοί που ψήφισαν Μνημόνια έκαναν έγκλημα.
Χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής και τιμωρία των υπευθύνων για τη μεγαλύτερη κλοπή και απάτη όλων των εποχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.