Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Απάντηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προς αποκατάσταση της αλήθειας

larko053_0Προς αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για τη ΛΑΡΚΟ
Μετά τη δημοσίευση σχετικών με τη ΛΑΡΚΟ άρθρων από την Καστοριανή Εστία και την ανάρτηση αυτών στις 5 & 10 Οκτωβρίου 2016 στο Fouit.gr και προς αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε τα κάτωθι:
  1. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στα Μεταλλεία Ευβοίας δεν είναι 1.300 αλλά 200. Απόκλιση και μεγέθυνση του ψεύδους κατά 6,5φορές ή 650%. Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι για όλους τους χώρους ανέρχονται σε 1.220 άτομα. Καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας του Μεταλλουργικού Εργοστασίου της Λάρυμνας Φθιώτιδας, τεσσάρων Μεταλλείων καθώς και των Διοικητικών υπηρεσιών των κεντρικών Γραφείων.
  1. Τα Μεταλλεία Καστοριάς καλύπτουν το 15% των αναγκών της ΛΑΡΚΟ σε μετάλλευμα, το 25% τα Μεταλλεία του Αγ. Ιωάννου και το 60% τα Μεταλλεία της Εύβοιας. Οι απασχολούμενοι (άμεσα και έμμεσα) στα Μεταλλεία Καστοριάς ανέρχονται στα 200 άτομα.
  2. Προς αποκατάσταση της Γεωγραφικής ανακρίβειας διευκρινίζουμε πως δεν υπάρχει Λάρυμνα Χαλκίδας αλλά η Λάρυμνα Φθιώτιδας και η Χαλκίδα Εύβοιας.
  3. Ο τοπικός πόρος που αποδίδει η ΔΕΗ στις τοπικές κοινωνίες αφορά μόνο στην ΔΕΗ και για όπου αυτή δραστηριοποιείται. Τα μεταλλεία υπάγονται στα προβλεπόμενα της Υ.Α. ΥΠΕΚΑ/ΥΠ.ΟΙΚ. Δ8/Δ/Φ1/οικ.10697/2714 όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ1800/Β’/1-7-2014. Σύμφωνα μ’ αυτά από 01-01-2013 και εφόσον οι τιμές πώλησης του Νικελίου (Ni) είναι μεγαλύτερες από τις 17.500€/τν Νί ή 19.500$/τν Νί (ισοτ. 1,11€/$), πρέπει να καταβάλλεται Ετήσιο Τέλος στο Δημόσιο κλιμακούμενο με τις τιμές πώλησης του μετάλλου, και το Δημόσιο στην συνέχεια και σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.4203/ΦΕΚ235/Α’/01-11-2013, πρέπει να αποδώσει το 20% του Τέλους στους οικείους Δήμους.
Οι τιμές πώλησης των μετάλλων διαμορφώνονται στο LME δηλαδή στο χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, σύμφωνα με τις συνθήκες προσφοράς και ζήτησης που διαμορφώνονται στη διεθνή αγορά. Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης της ΛΑΡΚΟ στην διαμόρφωση της τιμής πώλησης. Σημειώνεται, ότι η μέση τιμή πώλησης του Νι από το 2013 που ισχύει η παραπάνω υπουργική απόφαση μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 13.200$/τν Νί, ενώ σήμερα και επί μακρό χρονικό διάστημα οι τιμές πώλησης δυστυχώς είναι ιδιαίτερα χαμηλές και κυμαίνονται περί τα 10.000$/τν Νί. Όλα τα παραπάνω επεξηγήθηκαν στον εκδότη της Καστοριανής Εστίας κατά την επίσκεψή του στα Γραφεία της ΛΑΡΚΟ των Μεταλλείων Καστοριάς και του επιδόθηκε η σχετική απόφαση. Μάταια όμως διότι την αγνοεί συστηματικά και προφανώς εσκεμμένα.
  1. Οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί των τελευταίων ετών της ΛΑΡΚΟ οφείλονται όπως προαναφέραμε στις χαμηλές τιμές πώλησης του Νικελίου και σε κανέναν άλλο λόγο, όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος και ο οποίος απορεί πως συνεχίζει η λειτουργία των Μεταλλείων. Τον πληροφορούμε, ότι συνεχίζεται η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την αναμονή της αναστροφής των τιμών πώλησης και του κλίματος στην διεθνή αγορά. Έχει να μας προτείνει κάτι διαφορετικό; Μήπως το κλείσιμο των Μεταλλείων Καστοριάς και την ανεργία των 200 εργαζομένων; Έχει δουλειές αυτός να μας εξασφαλίσει;
  2. Μέταλλο είναι το τελικό προϊόν που παράγεται στο Μεταλλουργικό μας Εργοστάσιο από τη μεταλλουργική επεξεργασία του μεταλλεύματος. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι από 1.000τν μεταλλεύματος παράγονται 8,5τν μετάλλου Νί. Εάν όπως ισχυρίζεται προφανώς εσκεμμένα ο αρθρογράφος για λόγους εντυπωσιασμού και παραπληροφόρησης, ότι ο κάθε τόνος μεταλλεύματος επωλείτο στην αγορά προς 54.000$, τότε και με δεδομένο ότι η ΛΑΡΚΟ παράγει από όλα τα Μεταλλεία της 2.400.000τν ετησίως, θα εισέπραττε (2.400.000τνΧ54.000$/τν=)129,6 δισεκατομμύρια $/έτος. Δηλαδή θα επαρκούσε η τριών ετών παραγωγή της ΛΑΡΚΟ για να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους της Χώρας!!!!!! Μέγα ψεύδος λοιπόν και λόγω μεγέθους πιστεύουμε εσκεμμένο. Απόκλιση και μεγέθυνση ψεύδους κατά 720φορές ή 72.000% !!!!!!!!.
  3. Η λέξη Μεταλλείο αμέσως σε οδηγεί στην λέξη εκσκαφή, άρα σε τροποποίηση και αλλαγή του αρχικού αναγλύφου στην περιοχή επέμβασης της οποίας όμως η χλωρίδα αποκαθίσταται και αναστρέφεται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες και δασώνεται σε όλη την έκτασή της αφού έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση των εργασιών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία 10ετία πραγματοποιήθηκε φύτευση 95.000 δενδρυλλίων κυρίως μαύρης Πεύκης που προμηθευόμαστε από φυτώρια διάφορων Δασαρχείων και ιδιωτών.
  4. Ο αρθρογράφος φάσκει και αντιφάσκει. Από τη μία αποκαλεί Φουκοσίμα τα Μεταλλεία Καστοριάς και από την άλλη κατηγορεί και εγκαλεί την Εταιρεία γιατί δεν προχώρησε στη δημιουργία Μεταλλουργικού Εργοστασίου στην περιοχή. Στην περίπτωση κατασκευής εργοστασίου τι χαρακτηρισμούς θα απέδιδε στην Εταιρεία;
  5. Πίσω από την Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ δεν κρύβεται κάποιος απατεώνας επιχειρηματίας, μέτοχοι της είναι το Ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα και ως εκ τούτου ουδεμία σχέση έχει με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Μετά τα παραπάνω και με αποκορύφωση την απόδοση του χαρακτηρισμού Φουκοσίμα στα Μεταλλεία Καστοριάς εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο εν λόγω αρθρογράφος δεν έχει ως στόχο την ενημέρωση αλλά την εσκεμμένη παραπληροφόρηση του κοινού για την εξυπηρέτηση προφανώς κάποιων σκοπών που ο ίδιος μόνο γνωρίζει. Όλα αυτά τα πράττει ανεύθυνα χωρίς να υπολογίζει το παρόν και το μέλλον των οικογενειών των απασχολουμένων στα Μεταλλεία Καστοριάς προσθέτοντας στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα που ζούνε τα τελευταία χρόνια λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης του Νι.
Πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι ο όρος Φουκοσίμα παραπέμπει σε Πυρηνική-Ραδιενεργή καταστροφική μόλυνση και ουδεμία σχέση έχει με την εξορυκτική δραστηριότητα ενός Μεταλλείου!!!. Αυτός ο παραλληλισμός που αποσκοπεί???
Όλοι οι εργαζόμενοι απορούμε ποιος είναι ο λόγος αυτής της γεμάτης μένους επίθεσης. Αντί να μας στηρίξει στην προσπάθεια μας για επιβίωση εν μέσω κρίσης, μας λοιδορεί ασύστολα.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.