Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το Βατοπαίδι κόστισε εκατομμύρια

«ΥΠΑΡΧΕΙ ζημιά εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου από τις ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία μπορεί και πρέπει να βρεθεί αρμοδίως και ειδικότερα με τον διορισμό πραγματογνωμόνων που θα εκτιμήσουν το ύψος της».

Σε αυτή τη δήλωση-«βόμβα» προβαίνει στο «Βήμα» ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την επιστολή Καραμανλή προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που επικαλείται παλιότερη εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΕ) για μη ύπαρξη ζημιάς σε βάρος του Δημοσίου, ο κ. Ρακιντζής προσθέτει επίσης ότι «πρέπει να ερευνηθεί και η αξία της εκμετάλλευσης της λίμνης που φέρεται να προσέφερε η μονή».

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται σε παλαιότερο έγγραφο της δικογραφίας, το οποίο αποδεικνύει ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση των παραλιμνίων εκτάσεων της Βιστωνίδας δεν ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ ετησίως, ποσόν που εκτιμήθηκε αρκετό για την αντιπαροχή των φιλέτων του Δημοσίου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.