Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το δέκα το καλό για γάμο!...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Μόδα» από το εξωτερικό, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, η τέλεση γάμων σε σημαδιακές ημερομηνίες όπως η αυριανή: 10.10.2010
O Οκτώβριος δεν είναι και από τους καλύτερους μήνες για τους γάμους, αφού μόλις έχουμε βγει από την καλοκαιρινή περίοδο όταν και τελούνται τα περισσότερα μυστήρια. Παρ΄ όλα αυτά η αυριανή ημέρα θα είναι ιδιαίτερη για τους διοργανωτές γάμων και τις αίθουσες εκδηλώσεων, εν μέσω κρίσης. Ο λόγος; Η σύμπτωση του...
δέκα, καθώς πρόκειται για τη 10η ημέρα, του 10ου μήνα, του 2010. « Πριν από κάποιους μήνες παρατηρήσαμε ότι πολλά ζευγάρια ζητούσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μόνο-η αύξηση της ζήτησης αν συγκριθεί με τις άλλες μέρες του Οκτώβρη άγγιζε το 30%. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι ηΚυριακήδεν προτιμάται ως μέρα τέλεσης γάμων» δηλώνει στο «Βήμα» η κυρία Ειρήνη Μήλα, από το κτήμα Αμπελώνες Μάρκου. « Οσα ζευγάρια δεν έκαναν την κράτησή τους εγκαίρωςδεν επέλεγαν μια παραπλήσια ημερομηνία, αλλά ανέβαλλαν τον γάμο τους ».

[«Γνώριζα την ημερομηνία που θα

παντρευτώ προτού γνωρίσω τον άνδρα μου» λέει η συγγραφέας κυρία Ελεν Γκέιτζ (Γκατζογιάννη) ]
«Γνώριζα την ημερομηνία που θα παντρευτώ προτού γνωρίσω τον άνδρα μου» λέει η συγγραφέας κυρία Ελεν Γκέιτζ (Γκατζογιάννη)
«Στην Αμερική και στην Ευρώπη οι γάμοι σε τέτοιες ημερομηνίες είναι πολύ δημοφιλείς.Τα ζευγάρια τις θεωρούν γούρικες» λέει η κυρία Λίλα Κωνσταντινίδου, η οποία διοργανώνει γάμους κυρίως αλλοδαπών στη Σαντορίνη. « Σκεφτείτε ότι την Κυριακή έχω δύο γάμους, κάτι τελείως ασυνήθιστο για τέτοια εποχή. Νομίζω ότι σιγά-σιγά και οι Ελληνες επιλέγουν ημερομηνίες με τέτοια κριτήρια. Το καλύτερο παράδειγμα ήταν η 7η Ιουλίου 2007 (7.7.2007), την οποία αρκετά ζευγάρια επέλεξαν για να παντρευτούν, καθώς το επτά θεωρείται σημαδιακόςόσο και τυχερός αριθμός για πολλούς Ελληνες» συμπληρώνει.

Η συγγραφέας κυρία Ελεν Γκέιτζ (Γκατζογιάννη ) είναι μια από τις εκατοντάδες γυναίκες στην ελληνική επικράτεια που αύριο Κυριακή θα χορέψουν τον χορό του Ησαΐα. « Γνώριζα την ημερομηνία που θα παντρευτώ προτού γνωρίσω τον άνδρα μου» λέει στο «Βήμα», παραμονές του γάμου της. «Ενας ινδός αστρολόγος είχε προβλέψει πριν από δύο χρόνια ότι θα παντρευτώ τον Σεπτέμβριο του 2010 και μια φίλη μου είχε επισημάνει ότι πάντα πέφτει έξω στις προβλέψεις του κατά έναν μήνα» λέει χαμογελώντας, αν και τονίζει ότι δεν πρόκειται να συγχωρέσει ποτέ τον μέλλοντα σύζυγό της αν τύχει και ξεχάσει κάποια από τις σημαδιακές ημερομηνίες. « Τα γενέθλιά μου ήταν στις 8 του μηνός, ο γάμος στις 10,πραγματικά θα θέλει σκότωμα αν τα ξεχνάει στο μέλλον » δηλώνει γελώντας. « Τέτοιες ημερομηνίες συμβάλλουν στην οικογενειακή γαλήνη,αφού είναι εύκολο για τους ενδιαφερόμενους να τις θυμούνται » συμπληρώνει με χιούμορ η κυρία Βικτωρία Μαρτίνη, φίλη της νύφης και διοργανώτρια γάμων. «Θεωρώ ότι ειδικά ο αριθμός 10 έχει το δικό του σημειολογικό ενδιαφέρον. Είναι ο αριθμός που συμβολίζει το άριστα, υπάρχουν οι δέκα εντολές, τα διάφορα τοπ τεν» σημειώνει.

Για κάποιους τα διαδοχικά δεκάρια στην ημερομηνία δεν ήταν αρκετά. « Επειδή ο σύζυγός μου είναι καθολικός, θα τελέσουμε δύο μυστήρια. Στην καθολική εκκλησία για την Κυριακή είναι προγραμματισμένοι τέσσερις γάμοι.Ενα από τα ζευγάρια ήθελε να κάνει την τελετή στις δέκα το πρωί, αλλά ο ιερέας τούς απέτρεψε από τη στιγμή που την ίδια ώρα υπήρχε λειτουργία» σχολιάζει η κυρία Γκέιτζ.

Πάντως για την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία ορισμοί όπως «τυχερή ημερομηνία» δεν υφίστανται. « Σε κάθε γάμο, όποτε και να γίνει, ο Θεός δίνει την ευλογία του» τονίζει ο αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Μόσχος , προϊστάμενος του γραφείου Γάμων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τυχερή ή όχι ημερομηνία πάντως, πλέον είναι πολύ αργά για να προγραμματίσετε τον γάμο σας για αύριο Κυριακή. Επόμενη ευκαιρία, η 11η Νοεμβρίου του 2011.

Ο τυχερός αριθμός της Βίκυς Καγιά
Τη σημαδιακή ημερομηνία, που περιλαμβάνει τον αγαπημένο της αριθμό, επέλεξε και η κυρία Βίκυ Καγιά προκειμένου να παντρευτεί με τον καλό της κ. Νίκο Κριθαριώτη. Ο γάμος θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Λαγονήσι, στην έπαυλη του εφοπλιστή κ. Νίκου Τσάκου και της σχεδιάστριας κυρίας Σήλιας Κριθαριώτη, αδελφής του γαμπρού.
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.