Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Προβλήματα στις εργασίες απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων

Ένα συμπαγές κομμάτι βράχου στάθηκε εμπόδιο στο έργο των μηχανικών στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν τους 33 μεταλλωρύχους στο ορυχείο Σαν Χοσέ της Χιλής.
Το γεωτρύπανο δεν μπορούσε να συνεχίσει την ανασκαφή κατά τη διάνοιξη του περάσματος από όπου αναμένεται να ανέβουν στην επιφάνεια οι 33 μεταλλωρύχοι.
Οι μηχανικοί κατάφεραν να προχωρήσουν μόνο κατά δύο μέτρα.
Οι εργασίες σταμάτησαν καθώς θα πρέπει να αφαιρεθούν τα κομμάτια στο μπροστινό τμήμα του γεωτρύπανου που υπέστησαν ζημιά, λόγω της τριβής με τον βράχο, και να αντικατασταθούν από νέα, με την ελπίδα ότι θα είναι ικανά να συνεχίσουν το σκάψιμο.
"Η κεφαλή του γεωτρύπανου φθείρεται πολύ γρήγορα, αποφασίσαμε λοιπόν να μειώσουμε τη διάμετρο του περάσματος κατά 66 εκατοστά", δήλωσε ο επικεφαλής των εργασιών στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η αλλαγή αυτή δεν θα εμποδίσει, ωστόσο, την τοποθέτηση των μεταλλικών υποστηριγμάτων στο τούνελ, τα οποία είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της όλης κατασκευής.
Απλώς, οι 33 μεταλλωρύχοι θα πρέπει να περάσουν μέσα από ένα τούνελ 58 εκατοστών για να βγουν στην επιφάνεια.
Μόλις χθες, 5 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν δύο ακριβώς μήνες από την κατάρρευση της υποδομής του ορυχείου και μέχρι στιγμής και οι 33 μεταλλωρύχοι είναι καλά στην υγεία τους.
Οι αρχές παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται ευελπιστούν πως θα τους "απελευθερώσουν" το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.