Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Παραιτήθηκε υπουργός γιατί είχε δεσμό με σύζυγο του βασιλιά!...


Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουαζιλάνδης, Ντουμίσο Μάμπα, το «δεξί χέρι» του βασιλιά Μσουάτι Γ΄, υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μία από τις συζύγους του απόλυτου μονάρχη και προστάτη του.
Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα αντιφρονούντων, το «Δίκτυο Αλληλεγγύης της Σουαζιλάνης», είχε αποκαλύψει ότι ο Μάμπα είχε σχέση με την 23χρονη Ινκοσικάτι Λαντούμπε, μία από τις 14 συζύγους του Μσουάτι. Φημολογείται μάλιστα ότι αστυνομικοί τον παγίδευσαν και τον...
 εντόπισαν συντροφιά με τη βασιλική σύζυγο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο το οποίο ανήκει στον μονάρχη.
«Κυκλοφορεί μια ιστορία που έχει παρατραβήξει. Η ιστορία αφορά τον υπουργό Δικαιοσύνης και Συνταγματικών Υποθέσεων, Εντουμίσο Μάμπα. Ο Μάμπα επέλεξε να παραιτηθεί τόσο από υπουργός όσο και από τη θέση του στη Γερουσία, ώστε η υπόθεση να ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπανάρμπας Σιμπουσίσο Ντλαμίνι. Ο Ντλαμίνι δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια και δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ο βασιλιάς, ο οποίος βρισκόταν σε 15μερη επίσημη επίσκεψη στην Ταϊβάν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, επικρίνεται συχνά από τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον δικτατορικό τρόπο με τον οποίο κυβερνά τη χώρα. Η Σουαζιλάνδη απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1968 αλλά από το 1973 καταργήθηκε το Σύνταγμα. Η λειτουργία πολιτικών κομμάτων απαγορεύεται και η κυβέρνηση διορίζεται απευθείας από τον βασιλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.