Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κατασχέθηκαν οκτώ βίλες για οφειλές...

Οκτώ βίλες κατασχέθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη για ληξιπρόθεσμα χρέη ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών και θα βγουν στο σφυρί αν οι ιδιοκτήτες τους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Κατασχέθηκαν οκτώ βίλες για οφειλέςΤην ίδια ώρα, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πως «πρωταθλήτρια» φοροδιαφυγής αναδεικνύεται φέτος το καλοκαίρι η Ρόδος. Σε...
ελέγχους που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου στο σμαραγδένιο νησί διαπιστώθηκαν 35.229 παραβάσεις, με την Αττική να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 20.848. Σε όλη την Ελλάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα 4,62 εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, έπειτα από εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων από τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψε πως 990 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 6,74 εκατ. ευρώ διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη. Στα δύο αυτά νησιά κατέχουν 2.917 βίλες αντικειμενικής αξίας 288,38 εκατ. ευρώ.
Κατασχέθηκαν οκτώ βίλες για οφειλές

Το υπουργείο τους είχε αποστείλει... τελεσίγραφο να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Από τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα μέχρι και τις 30 Ιουλίου προκύπτει πως 300 εξόφλησαν τα χρέη τους και άλλοι 159 έκαναν ρυθμίσεις, με το Δημόσιο να εισπράττει συνολικά 1 εκατ. ευρώ.

Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν, ξεκίνησε η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών συμπεριλαμβανομένου και του πλειστηριασμού.

Ετσι όπως έγινε γνωστό, χθες ολοκληρώθηκαν οκτώ κατασχέσεις ακινήτων με τρεις οφειλέτες να υποβάλλουν αίτημα για ρύθμιση μετά την κατάσχεση.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως για τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις από τον Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου, ενώ υπό συνεχή έλεγχο θα είναι και η τήρηση των εγκεκριμένων ρυθμίσεων, ώστε να δρομολογείται κατάσχεση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ανταπόκρισης του οφειλέτη.

Φοροδιαφυγή
«Πρωτιά» στη Ρόδο

Εξάλλου στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 1ης Ιουνίου έως 31 Ιουλίου διενήργησε ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.

Οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 123 επιχειρήσεις με 286 παραβάσεις κατά μέσο όρο η κάθε μία. Το σύνολο των προστίμων και τωνφόρων ανήλθε στα 1,56 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.