Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ψάχνουν δύο offshore του Γ. Καρατζαφέρη - Από ανώνυμη καταγγελία ξεκίνησε η έρευνα για τις off shore του Καρατζαφέρη

Αίτημα για να διαπιστώσει αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι του ανήκουν έχει αποστείλει η Δικαιοσύνη στη Βουλή, καθώς το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ προκύπτει ως πιθανά εμπλεκόμενο σε νέο σκάνδαλο των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα σε σύμβαση αγοράς ελικοπτέρων Super Puma το 2000.  Πρόκειται για δύο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Το αίτημα προς τη Βουλή εστάλη διότι οι έρευνες των λειτουργών της Δικαιοσύνης έχουν καταδείξει ότι μία από τις δύο εταιρείες, η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι πληρωμές αυτές φέρονται να προέρχονται... 
από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα στο κλείσιμο της συμφωνίας για την αγορά ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο, που αντιπροσώπευε με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλoγερμανική εταιρεία Eurocopter.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη και πλέον αναμένεται η απάντηση της Βουλής στο εξαιρετικά κρίσιμο ερώτημα της αναγραφής των δύο εταιρειών στο πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη. Από εκεί θα αποσαφηνιστεί ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ σε πληρωμές που έγιναν στο περιθώριο της απόκτησης ελικοπτέρων Super Puma από το ελληνικό κράτος. Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση αγοράς των εν λόγω ελικοπτέρων φαίνεται πλέον να προστίθεται στη μακρά λίστα με τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία υπάρχει έντονη οσμή σκανδάλου.
Των Δήμητρας Πανανού & Αλέξανδρου Κόντη από enikos

Aπό ανώνυμη καταγγελία ξεκίνησε η έρευνα για τις off shore του Καρατζαφέρη 
Μια ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν ένα χρόνο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η προκαταρκτική έρευνα για την προμήθεια των 4 ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter ύψους 64.000.000 ευρώ, όπου όπως αποκάλυψε η Realnews φαίνεται να εμπλέκονται και off shore του Γιώργου Καρατζαφερη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρείες. Η KESTREL και η MALWERN, συμφερόντων των επιχειρηματιών Τσάτσου και Κομνόπουλου.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο JERSEY (νησί κάπου στο πουθενά...) η off shore εταιρία MALWERN (με έδρα τον Παναμά) είχε πιστωθεί με εμβάσματα 5.5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες COPSI SAL  και  MEDIFIN SAL οι οποίες ανήκουν σε μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER.

Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις ότι το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές με τη μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης.

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας φαίνεται να μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών (Τσάτσου και Κομνόπουλου) στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GERNSEY που βρίσκεται  στα στενά της Μάγχης. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί καθώς και άλλα πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Ν. Ελευθεριάνος και Π.Παπανδρέου που διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα, άσκησαν ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ανάμεσα στα ευρήματα και στις απαντήσεις που έλαβαν από τράπεζες, μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών, προέκυψε και η off-shore του Γιώργου Καρατζαφέρη με το έμβασμα που δέχεται τον Νοέμβριο του 2007.

Της Άννας Κανδύλη από enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.