Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

To ΔΝΤ δεν θα υπάρχει καν (Κhan) , ως ένα πιστόλι στο τραπέζι αυτή τη φορά !!!


Screen_shot_2011-05-26_at_7.40.57_PM
O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εκταμιεύσει την επόμενη δόση της βοήθειας στην Ελλάδα, το βάρος της κάλυψης ολόκληρης της δόσης θα πέσει στους Ευρωπαίους εταίρους.
«Εάν οι Ευρωπαίοι φτάσουν στο σημείο να παραδεχθούν ότι η εκταμίευση των χρημάτων από το ΔΝΤ στις 29 Ιουνίου δεν θα προχωρήσει, το ΔΝΤ θα αναμένει από τους Ευρωπαίους να καλύψουν το δικό τους μερίδιο στη χρηματοδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να συμβεί καθώς κάποια κοινοβούλια, όπως στη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία και άλλα, δεν είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο»συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.
Σε περίπτωση άρνησης εκταμίευσης της 5ης δόσης από το ΔΝΤ , το βάρος πέφτει στο EFSF ή αλλιώς στο  Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όπως επισημαίνει όμως και ο Γιουνκερ, οι πολιτικές συγκυρίες στη Γερμανία, στη Φιλανδία, την Ολλάνδία και σε άλλες χώρες , δημιουργούν ένα εξόχως αρνητικό κλίμα στο να αναλάβουν εξ'όκληρου το δανεισμό της Ελλάδας οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό αδιέξοδο, καθώς θα πρέπει να πείσει άμεσα τις χώρες αυτές να αναλάβουν το επιπλέον βάρος της διάσωσής της. Το ΔΝΤ, το τόσο πολιτικά και ιδεολογικά φορτισμένο, αυτό για το οποίο γράφηκαν τόνοι μελανιού αντίδρασης στην προσφυγή (και) σε αυτό, ουσιαστικά βγαίνει από το κάδρο αν δεν εκταμιεύσει το μερίδιό του !!!
Και αν Ευρωπαίοι αρνηθούν τη διάσωσή μας, το ΔΝΤ δεν θα υπάρχει καν ως εναλλακτική αυτή φορά...ως ένα πιστόλι στο τραπέζι...
Aίσθηση εν τω μεταξύ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ στους Financial Times Deutschland, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να εγγυηθεί και η ΝΔ τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, διαφορετικά, όπως διεμήνυσε, «δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».
Η κυβέρνηση και σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να σταθούν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων . Αυτό θα διαφανεί στο αυριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Πάντως τα πράγματα φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολα για τη χώρα μας , αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.