Προφανώς, διαφωνώ με τις εκδηλώσεις «δυσαρέσκειας» ή «αγανάκτησης» των πολιτών απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Προφανώς, διαφωνώ με τους μπαχαλάκηδες και τους αντισυστημικούς που επιτιθέμενοι στον θεσμό αυτό, ουσιαστικά, ενισχύουν όσους αναζητούν συντηρητικότερες επιλογές στην κοινωνική και πολιτική ζωή.
Προφανώς, διαφωνώ με τις μαθητικές παρελάσεις ως πρακτική που μας έρχεται από άλλες εποχές και θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσουν, αφού δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στη νέα γενιά και απλώς χάνονται πολύτιμες εκπαιδευτικές ώρες. Γιατί δεν μας φτάνει η στρατιωτική παρέλαση μια φορά τον χρόνο και θέλουμε δυο φορές; Σε ποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια με μας πρακτική;
Προφανώς, δεν καταλαβαίνω
πότε αυτή η κυβέρνηση θα σταματήσει τις φιέστες: μάθαμε, μήπως, πόσο κόστισε η μετάβαση της κυβέρνησης και των συμβούλων της στην Έκθεση Θεσσαλονίκης για τη γνωστή φιέστα, όταν ξέρουμε ότι το κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο χρεώθηκε στον Έλληνα φορολογούμενο περισσότερο από 300 ευρώ;;; Μήπως μπορούμε να μάθουμε πόσο κοστίζουν σε υπερωρίες οι αστυνομικοί που περιφρουρούν την μαθητική παρέλαση σε όλη την Ελλάδα; Μήπως θα έπρεπε να τους χρησιμοποιούμε για την ασφάλεια των πολιτών και όχι για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας;
Προφανώς, διαφωνώ με την πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Αλλά τέτοια αλαζονεία μέσα στην πιο κρίσιμη περίοδο από την ίδρυση του ελληνικού κράτους είναι αδιανόητη. Ο ξένος Τύπος διερωτάται γιατί η χώρα μας παραμένει η μοναδική στην Ευρώπη όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους! Τα ελληνικά ΜΜΕ, βεβαίως, ούτε το συζητάνε ούτε το αναμεταδίδουν! Οι κακοί Ευρωπαίοι διερωτώνται γιατί έχουμε υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και όχι Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, αλλά κυβέρνηση και δημοσιογράφοι δεν θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα.
Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει σχετικό ερώτημα στη Βουλή, αλλά δεν υπήρξε απάντηση. Στη χώρα μας, και ενώ είμαστε υπό πτώχευση, θεωρούμε ότι είναι προτιμότερη η «εφεδρεία» από το να σταματήσει να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος τους ιερείς! Η Εκκλησία φροντίζει να ασφαλίσει την περιουσία της ώστε να λάμπει με τον πλούτο της και να εντυπωσιάζει τους απολυμένους!
Προφανώς, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Είναι μάλλον σίγουρο ότι πάμε σε έκτακτες εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποια είναι εκείνη η πολιτική που μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πολύμορφης κρίσης.
*Η Ευγενία Μπουρνόβα είναι καθηγήτρια Οικονομικής – Κοινωνικής Ιστορίας και Ιστορίας Πόλεων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.