Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τι έχει να πει τώρα για το… νέφος των φτωχών ο ΣΥΡΙΖΑ;

ti-exei-na-pei-tora-gia-to-nefos-ton-ftoxon-o-suriza-
Όποιος κάνει μια βόλτα στην Αττική το βράδυ, σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή, η Παλλήνη κ.λπ. θα πάθει… λοίμωξη του αναπνευστικού. Η αιθαλομίχλη έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ιδίως όταν δεν φυσάει.
Η κατάσταση είναι τραγική, εκτός από τη βρώμα τσούζουν τα μάτια, δεν μπορεί κανείς να αναπνεύσει κανονικά. Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο να μην ανάβει τζάκια αυτές τις ημέρες για να συμβάλει στη μείωση της αιθαλομίχλης. Είναι προφανές ότι τα τζάκια έχουν πάρει στην κυριολεξία και μεταφορικά φωτιά και δεν καίγονται μόνο ξύλα, αλλά ό,τι βρίσκει ο καθένας. Από παλιά έπιπλα μέχρι ράφια, βερνικωμένα τραπέζια, παλέτες κ.λπ. Γι’ αυτό και έχει προκληθεί αυτό το νέφος πάνω από τα προάστια κατά κύριο λόγο γιατί εκεί υπάρχουν πολλές κατοικίες με τζάκια.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο ασφαλώς οφείλεται η οικονομική κρίση. Όσο αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όσο γίνεται ασύμφορο να ανοίγει κανείς το καλοριφέρ, τόσο θα δουλεύουν στο φουλ τα τζάκια με αμφιβόλου ποιότητας ξύλα να καίγονται.
Να θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2013, όταν στην κυβέρνηση ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον της για το θέμα της αιθαλομίχλης. Η είδηση ανέφερε:
«Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του για το ζήτημα της αιθαλομίχλης, όπου επιτίθεται ξανά κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «τα αποθέματα θράσους και κοροϊδίας» της δεν επαρκούν για να καλύψουν την «εγκληματική και βάρβαρη πολιτική της απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό».
Όπως αναφέρει, «τα δήθεν μέτρα που εξαγγέλλονται είναι για επικοινωνιακή αξιοποίηση και δεν απαντούν στο πρόβλημα».
Σύμφωνα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όσο η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν υιοθετεί το μέτρο της δωρεάν παροχής ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, το «νέφος της φτώχειας» θα εξαπλώνεται και ένα μεγάλος μέρος του κόσμου θα ξεπαγιάζει».
Πέρασαν τρία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία, τα προηγούμενα… κορόιδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν προχωρήσει σε γενναία μείωση των φόρων στα καύσιμα και η τιμή συγκρατούνταν σε χαμηλά επίπεδα. Τώρα που ο Τσίπρας κυβερνά και η Αττική πνίγεται που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν βγάζει ανακοινώσεις για την θρασύτατη κυβέρνηση που αφήνει τους πολίτες να κρυώνουν;
Είναι ακόμη ένα δείγμα της πολιτικής απάτης αυτών των ανθρώπων. Τώρα δεν υπάρχουν γι’ αυτούς ούτε αιθαλομίχλες, ούτε άνθρωποι να κρυώνουν, ούτε μαγκάλια να ανάβουν και να σκοτώνουν νέους. Τώρα όλα είναι ρόδινα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που αύξησαν τις τιμές των καυσίμων έχουν να πουν τίποτε στους πολίτες που πνίγονται από το… νέφος των φτωχών όπως είχε ονομάσει την αιθαλομίχλη ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.