LIVE ΤΙΜΕΣ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΣΕ USD ( $ )


ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΟΣΜΗ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗΣ, Ο ΝΙΚΗΤΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΦΙΓΙΟΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ. ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
---000_Fillon_FrancoisΜια βαθιά νεοσυντηρητική φιγούρα, με έντονη οσμή ναφθαλίνης, βγαλμένη από τις χειρότερες στιγμές του Μεσοπολέμου και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Φρανσουά Φιγιόν, κέρδισε με άνεση το χρίσμα της κεντροδεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου τουΑλέν Ζιπέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών.
«Εκπλήσσει» η βαθύτατα συντηρητική ψήφος των Γάλλων που προσήλθαν στις κάλπες τηςΚεντροδεξιάς, πράγμα το οποίο, αν συνδυασθεί με τις εξελίξεις που σημειώνονται σε μια σειρά άλλες χώρες της Ευρώπης και ιδίως στις ΗΠΑ, προμηνύει βαθύτατα αντιδραστικές και, ίσως, πολύ πιοοπισθοδρομικέςανησυχητικές και επικίνδυνες καταστάσεις στο επόμενο διάστημα σε οικονομικό,κοινωνικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
Διαγράφεται ο κίνδυνος στον Β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας να έχουμε αντιμέτωπους τονΦιγιόν, έναν υποψήφιο στα όρια της ακροδεξιάς και την γνήσια ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν! Μεγάλη πρόοδος.
Η νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική γαλλική σοσιαλδημοκρατία με τον Ολάντ κινδυνεύει να δώσει την σκυτάλη στον νεοσυντηρητικό και ακροδεξιό χώρο.
Η Γαλλία μπροστά σε γκρίζα και μαύρα χρώματα!

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Και η Αριστερά στη Γαλλία;
Η γαλλική Αριστερά, παρά τις όποιες προσπάθειες του Μελανσόν, μοιάζει ως κομπάρσος, που βλέπει με κυάλια τις εξελίξεις.
Γιατί;
Εδώ δεν χωρούν εύκολες εξηγήσεις.
Σίγουρα η Αριστερά έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας της. Για παράδειγμα η «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» τμημάτων της γαλλικής Αριστεράς και μια έλλειψη κάθε γείωσης από τα λεγόμενα ριζοσπαστικά τμήματά της έχουν παίξει κάποιον αρνητικό ρόλο. Αρνητικότατο ρόλο έχει παίξει στα γαλλικά πράγματα και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση Τσίπρα, ενώ διαρκή αρνητικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι αποτυχίες των προοδευτικών και σοσιαλιστικών πειραμάτων.
Η Αριστερά σήμερα, πέραν των άλλων, χρειάζεται αξιοπιστίασυνέπεια, βαθιά σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα και την εθνική ταυτότητα κάθε χώρας, ένα αυθεντικό ριζοσπαστισμό γειωμένο με τις καταστάσεις που θέλει να αλλάξει και ασφαλώς αξιόπιστο πρόγραμμα μετασχηματισμών που να προκαλεί εμπιστοσύνη και να παρακινεί μεγάλους κονωνικούς αγώνες.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με βάση τα στοιχεία από τα μισά περίπου εκλογικά κέντρα σε σύνολο10.228, ο Φιγιόν συγκεντρώνει το 68.4% των ψήφων, έναντι 31.6 % του Ζιπέ. Ο τελευταίος αναγνώρισε την ήττα του και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον Φιγιόν στις εκλογές του 2017.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο 62χρονος Φιγιόν, ανέφερε ότι «η προσέγγιση μου έγινε κατανοητή. Η Γαλλία δεν μπορεί να ανεχτεί την υποβάθμισή της. Θέλει αλήθεια και δράση».
«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Φρανσουά Φιγιόν για τη νίκη που πέτυχε σήμερα και του εύχομαι καλή τύχη στην επόμενη πολιτική μάχη που θα δώσει», δήλώσε ο Νικολά Σαρκοζί, που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των προκριματικών.
Όπως σχολιάζει το Reuters, τα βλέμματα στρέφονται τώρα στους Σοσιαλιστές με τον πρωθυπουργόΜανουέλ Βαλς να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο εκ νέου διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών. Τα τελευταία στοιχεία που γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας καταδεικνύουν ότι η συμμετοχή ήταν 4,5% μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή του πρώτου γύρου.
*Βασική πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.