Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

iDozer: Τα ηχητικά ναρκωτικά του 21ου αιώνα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog ClopYPastE δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία ή βλάβη προκύψει από κακή χρήση των πληροφοριών που παρέχονται μέσω του παρακάτω άρθρου και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει τον χρήστη να δοκιμάσει τίποτα από τα κατωτέρω.


Ένα νέο είδος ναρκωτικών, τα λεγόμενα ”ηχητικά ναρκωτικά”, αναμένεται να απειλήσουν τον 21ο αιώνα τη νεολαία προκαλώντας ισχυρές παρενέργειες σε όσους εκτεθούν σε αυτά.

Το ναρκωτικό ονομάζεται iDoserκατασκευάζεται και διακινείται μέσω internet. Η νέα εθιστική ουσία διαφέρει κατά πολυ απο τα κοινά ναρκωτικά, καθώς η “λήψη” της είναι καθαρά ακουστική και κυκλοφορεί σε αρχεία ψηφιακού τύπου. Οι χρήστες των συγκεκριμένων αρχείων μπορούν να τα κατεβάζουν από το διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που τα προωθούν. Με ένα απλό “κατέβασμα” των αρχείων και με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος που διανέμεται ελέυθερα στο internet, αποσυμπιέζονται και είναι έτοιμα για τη καταστροφική τους δράση, αφού επιδρούν απ’ ευθείας στον εγκέφαλο.

Ειδικότερα, πρόκειται για ψηφιακά αρχεία τα οποία μέσω ειδικής επεξεργασίας ενσωματώνονται στα γνωστά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται με την επέκταση .drg.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, αυτά τα υποηχητικά κύματα, έχουν συχνότητα μεταξύ 3 και 30 Hz καιεπηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, προκαλούν αντιδράσεις, όπως λήθαργο (κύματα θήτα, 4 έως 7 Hz), χαλάρωση (κύματα άλφα, 7 έως 13 Hz) και υπερδιέγερση (κύματα β, 13 έως 60 Hz).

Ιταλοί μελετητές, μετά από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια για την αλληλεπίδραση των ναρκωτικών με τον ήχο, διαπίστωσαν ότι αυτά αποτελούν άσχημο συνδυασμό. Τα συμπεράσματα, βγήκαν μετά από τη χορήγηση ecstasy σε ποντίκια, τα οποια αντέδρασαν διαφορετικά με τη χορηγηση μέγιστου επιτρεπόμενου ήχου (95 dB) που επιτρέπεται στα μαγαζιά διασκέδασης. Η διαφορά σε σύγκριση με την μεμομονωμένη χορήγηση του ecstasy, ήταν η αύξηση της επίδρασης πάνω στο πειραματόζωο.

Έχουν εντοπιστεί πολλές ιστοσελίδες όπου μπορεί κανείς να βρεί αυτά τα αρχεία μέσα σε cd με τραγούδια, μαζί με οδηγίες χρήσηςΠαρέχονται αρχικά δωρεάν, σε “μικρές ποσότητες”, και στη συνέχεια σε πιο ισχυρές ποσότητες και σε χαμηλές τιμές για τη προσέλκυση οσο το δυνατό περισσοτερων “χρηστών”.

Ο αριθμός των νέων στους οποίους έχει γίνει εμμονη αυτού του είδους το υποκατάστατο, αυξάνεται διαρκώς και έρχεται να προστεθεί στις τόσες “απειλές” που ταλανίζουν τη νεολαία. Ωστόσο, οι επιστήμονες “κρούουν το κώδωνα” και προειδοποιούν οτι η επίδραση τη μουσικής αυτής μπορεί ορισμένες φορές να είναι χειρότερη απο τις ναρκωτικές ουσίες, καθώς ενεργεί απ’ευθείας στον εγκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.