Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΥΜΑ "ΛΟΥΚΕΤΩΝ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΝΕΟSΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ!
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ Η ΕΥΒΟΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ!
Η Εύβοια και ειδικά η περιοχή της Χαλκίδας , κάποτε έσφυζε από παραγωγικές δραστηριότητες.
Η μνημονιακή ύφεση , όμως, μετατρέπει ταχύτατα τηνΕύβοια σε παραγωγική έρημο, με χιλιάδες εργαζόμενους απολυμένους στο δρόμο και άλλους τόσους σε επίσχεση εργασίας να είναιαπλήρωτοι συχνά και δύο χρόνια!
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μεγάλων επιχειρήσεων , οι οποίες τους τελευταίους και μόνο μήνες έχουν κλείσει ή βρίσκονται σε πορεία κλεισίματος:
ΣΕΛΜΑΝ ,ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ , 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ και πρόσφατα η NEOSET!!!

Το τραγικό είναι ότι όχι μόνο η Εύβοια αλλά και όλη η Ελλάδα μεταβάλλεται ταχέως σε παραγωγική έρημο με τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά να αντικρύζει, περίπου, ως αλλος Νέρων τηνκαταστροφή.
Αυτήν την ώρα όχι μόνο εφαρμόζονται στη χώρα μνημονιακές πολιτικές παραγωγικού νεκροταφείου αλλά και δεν υφίσταται καμμιά σχεδιασμένη δημόσια παρέμβαση , η οποία νασυγκρατήσει τα "λουκέτα" και να λειτουργήσει, όχι σε όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου αλλά υπέρ της διατήρησης στη ζωή, με νέους όρους, αυτών των επιχειρήσεων, σε όφελος τουπαραγωγικού δυναμικού της χώρας και της απασχόλησης.
"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟSΕΤ!
Στον ατελείωτο κατάλογο των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που βάζουν "λουκέτο"προστέθηκε και η ελληνική παραγωγική εταιρεία επίπλων NEOSET. Άλλη μια ιστορία επιτυχίας για την ελληνική κυβέρνηση! Μάλιστα, κανένα ίχνος δημόσιας , κοινωνικής παρέμβασης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, όχι βέβαια προς όφελος των ιδιωτών αλλά για να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις και η απασχόληση!
Δεν έκανε δεκτό το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της επιπλοποιίας Neoset (ματά από 30 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά) για ένταξη στο άρθρο 99.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το «capital.gr» (και τον Δημήτρη Δελεβέγκο), η μοναδική «άμυνα» της εταιρείας θα ήταν να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της δικαιοσύνης, ωστόσο μία τέτοια ενέργεια έχει περιορισμένες, εάν όχι ανύπαρκτες, πιθανότητες επιτυχίας, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.
Ως αποτέλεσμα, «η Neoset μένει απροστάτευτη έναντι των απαιτήσεων των οφειλετών της και κατ' εξακολούθηση η συνέχιση της δραστηριότητας είναι αμφίβολη». Η μη επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης της Neoset με τους πιστωτές της, δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς έχει προηγηθεί η κατάσχεση του οικοπέδου της εταιρείας στο Βασιλικό. Αλλά και η επιστολή που είχε αποστείλει πριν από μερικούς μήνες προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενημερώνοντας ότι δεν έχει εξευρεθεί λύση για τη διάσωση της εταιρείας.
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη βιωσιμότητας, η επιπλοποιία έχει χρέη ύψους 58,5 εκατ. ευρώ (31/10/2012), από τα οποία ποσό άνω των 50 εκατ. ευρώ οφείλει στις τράπεζες.
Το ενεργητικό της Neoset συνολικής αξίας 78 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει 19 οικόπεδα, αξίας 18,1 εκατ. ευρώ, αποθέματα αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, προϊόντα έτοιμα και ημιτελή αξίας 2,3 εκατ. ευρώ, πρώτες-βοηθητικές ύλες αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, παραγωγή σε εξέλιξη ύψους 508,3 χιλιάδων ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ.
Τα περισσότερο από τα παραπάνω στοιχεία του ενεργητικού αναμένεται να εκπλειστηριαστούν, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές.
Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας υποστήριζε στην αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 ότι εάν πτωχεύσει, τότε οι εισπράξεις των απαιτήσεων θα περικοπούν σε ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30%, ενδεχομένως, θα ήταν πολύ δύσκολο να εισπραχθεί.
«Η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρείας θα εκποιηθεί σε εξευτελιστικές τιμές, συνολικά στο ποσό των 31,5 εκατ. ευρώ» σημειωνόταν στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.