Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βουλγαρία: «Τεστ αντοχής» στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι Μεταστροφή στη βουλγαρική κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά το Μπέλενε

Η Βουλγαρία ξεκινά τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του «τεστ αντοχής» στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας. Στο μεταξύ, δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η βουλγαρική εταιρία Alpha Research, αποκαλύπτει πως πολλοί Βούλγαροι έχουν δεύτερες σκέψεις για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Μπέλενε, μετά την κρίση στο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.
Ειδικότερα το 51% (σε δείγμα 800 ατόμων) τάσσεται υπέρ της ανέγερσης νέων πυρηνικών μονάδων, ενώ το 45% είναι κατά.
Συγκεκριμένα, για τον πυρηνικό σταθμό Μπέλενε μόλις το 24% εξακολουθεί να στηρίζει την ανέγερση δύο αντιδραστήρων, ενώ το 44% τάσσεται υπέρ της ανέγερσης ενός επιπρόσθετου αντιδραστήρα στον ήδη υπάρχοντα πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι. Υπάρχει δε ένα ποσοστό 32% που αντιτίθεται στην προοπτική γενικότερης κατασκευής νέων αντιδραστήρων.
Σε παρόμοια έρευνα που διενεργήθηκε το 2002 το 80% των Βούλγαρων στήριζε το έργο στο Μπέλενε.
Όσον αφορά το «τεστ αντοχής» ο έλεγχος που θα διεξαχθεί αφορά τη λειτουργία του σταθμού Κοζλοντούι, τα συστήματα ασφαλείας και την τοποθεσία των εγκαταστάσεων.
Για το «τεστ αντοχής» θα ενημερωθεί η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ενώ θα προσκληθούν εμπειρογνώμονες για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Μόλις ολοκληρωθεί το τεστ η Βουλγαρία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα και αναμένεται να προτείνει την ένταξη του τεστ αντοχής και στα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής των πυρηνικών αντιδραστήρων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.