Παράνομη έκρινε ο Άρειος Πάγος την απόλυση συνδικαλιστή ξενοδοχοϋπαλλήλου που δεν δέχθηκε να αλλάξει πόστο, επικυρώνοντας παράλληλα την απόφαση του Εφετείου Λαμίας με την οποία η εταιρεία υποχρεούτο να του καταβάλει αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Ειδικότερα, με την υπ' αριθμ. 84/2010 απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση ξενοδοχειακής εταιρείας που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Λαμίας (82/2003) που την υποχρέωσε να καταβάλει αποζημίωση 587 ευρώ σε συνδικαλιστή ξενοδοχοϋπάλληλό της για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε η παράνομη απόλυσή του.
Ο συνδικαλιστής, που είχε προϋπηρεσία 32 ετών, εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ως ταμπλίστας (δηλαδή, χρέωνε τα φαγητά που έβγαιναν από την κουζίνα του ξενοδοχείου προς κατανάλωση στο εστιατόριο).
Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση όταν η διεύθυνσή του, προέβη σε μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων. Στη συνέχεια του ζητήθηκε να μην εργάζεται ως ταμπλίστας αλλά ως υπάλληλος υποδοχής στην είσοδο του ξενοδοχείου και να μεταφέρει τις βαλίτσες των πελατών.
Εκείνος αρνήθηκε τα καθήκοντα που του προτάθηκαν και απολύθηκε.
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόλυσή του ήταν παράνομη και καταχρηστική, καθώς η εργοδότρια εταιρεία γνώριζε τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και ορθά ο εργαζόμενος δεν δέχθηκε την υποδεέστερη θέση που του προτάθηκε.
Ακόμη έκρινε ότι από την απόλυσή του υπέστη προσβολή της προσωπικότητάς του και μείωση της υπόληψης και της επαγγελματικής του δραστηριότητας και κατόπιν αυτού, ότι δικαιούται χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη από την ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.