Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ENEΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα συνέστησε την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Αθήνα για τα μέτρα λιτότητας, θεωρώντας τον καθοριστικό για τη διατήρηση της σταθερότητας στη ζώνη ευρώ...


«Η Επιτροπή θεωρεί ότι εκπληρώνονται οι όροι προκειμένου να δοθεί μια θετική απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και συνιστά να ενεργοποιηθεί ο συντονισμένος ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που χαρακτηρίζει τα μέτρα σταθερά και αξιόπιστα.

«Η βοήθεια αυτή θα είναι καθοριστική για την Ελλάδα για την επαναφορά της οικονομίας της στο σωστό δρόμο και για τη διατήρηση της σταθερότητας στη ζώνη ευρώ» πρόσθεσε. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μια δύσκολη αλλά αναγκαία διαδικασία μεταρρυθμίσεων για να μπεί η ελληνική οικονομία σε βιώσιμο δρόμο και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε, εκφράζοντας ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας.

«Η ενίσχυση, στη βάση επί της οποίας έχει συμφωνηθεί να δοθεί, αποδεικνύει την κοινή αποφασιστικότητα των μελών της ευρωζώνης και των θεσμικών οργάνων της για δράση σε πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας» κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Μέρκελ: «Ας παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι»
Οι αυστηροί όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα μια οικονομική βοήθεια, θα παρακινήσουν και άλλες χώρες στη ζώνη ευρώ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, «να καταβάλουν τις μέγιστες των προσπαθειών για να αποφύγουν μια παρόμοια κατάσταση», τονίζει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται την Κυριακή στην Bild.

«Όλοι οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα» εκτιμά η Α.Μέρκελ.

«Οι χώρες αυτές μπορούν να δουν ότι το δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα στο πλευρό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν είναι εύκολος. Συνεπώς, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μη βρεθούν σε μια τέτοια κατάσταση και ήδη έχουν ανακοινώσει οικονομικά προγράμματα» αναφέρει η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.