Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κυβέρνηση κατασχέτης


"Το ΚΕΑΟ είναι τα ΜΑΤ της ελληνικής 
κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας"
Όπου υπάρχουν δημοκρατικές κυβερνήσεις νομιμοποιημένες από εκλογές όπου έχουν εκθέσει (και ο λαός έχει εγκρίνει) το αληθινό πρόγραμμά τους, κανείς κρατικός κατασταλτικός οργανισμός δεν στρέφεται κατά της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της βιωσιμότητας του παραγωγικού ιστού της ίδιας του της χώρας. 

Αυτό ισχύει μόνο στην Ελλάδα όπου το πελατειακό σύστημα, για να ικανοποιήσει εισπρακτικά τους δανειστές του χωρίς όμως να ενοχλήσει τους ημετέρους, εξοντώνει συστηματικά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (το 97% της ελληνικής οικονομίας), καταστρέφει το μέλλον της όποιας ανάπτυξης/ανασυγκρότησης και παραδίδει την αγορά σε μονοπωλιακές κρατικοδίαιτες δομές αποικιακού τύπου μιας ιδιότυπης σοβιετίας σε μιαν ανοχύρωτη και παραγωγικά ανύπαρκτη ευρωπαϊκή επαρχία. 
Το κάνουν από άγνοια ή ανικανότητα; Όχι, το κάνουν από αδιαφορία. 

Απλά δεν τους νοιάζει - εκείνοι συνδεδεμένοι με το παρασιτικό κράτος και την μαύρη τρύπα που όλα τα ρουφάει και ποτέ δεν χορταίνει, δεν έχουν πρόβλημα - έχουν συνδέσει το παρόν και το μέλλον τους με το "κράτος", ότι κι αν σημαίνει αυτό στο μυαλό τους: μόνο αν αυτό σταματήσει να δουλεύει κινδυνεύουν. Αλλά οι δανειστές θέλουν τα χρήματά τους πίσω και δεν θα το αφήσουν να πεθάνει - αρκεί σαν τον Μινώταυρο να δέχονται με μια κανονικότητα συνεχείς θυσίες στον μνημονιακό τους λαβύρινθο (επίσης μη νομιμοποιημένο από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο).
Η οικονομία μας χρεοκόπησε υπ΄ευθύνη τους. Οι τράπεζες και η χρηματοδότηση κατέρρευσαν, οι επιχειρήσεις βρέθηκαν απέναντι στην ύφεση με οφειλές που πλέον δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν παρά μόνο να ρυθμίσουν - το ίδιο και τα νοικοκυριά.
Τι έκανε το ελληνικό κράτος;

Πρώτα διατήρησε ανέγγιχτο το πελατειακό σύστημα. Έπειτα έβαλε ανείπωτους φόρους μοιράζοντας το κόστος της χρεοκοπίας κυρίως σε όσους έμειναν έξω από την κιβωτό του. Μετά απαγόρευσε τις βιώσιμες ρυθμίσεις, κάνοντας μακρινό όνειρο την βιωσιμότητα - ποιος κρατικοδίαιτος νοιάζεται... 
Αλλά σε μια οικονομία ζόμπι δεν έρχονται και έσοδα - από που; Την επιχειρηματικότητα την σκότωσαν. Μένει η οικονομική βία: κατασχέσεις περιουσιών, εισοδημάτων, παγίων κεφαλαίων, καταθέσεων, εξοπλισμού. 
Κυβέρνηση κατασχέτης. Σε αυτό συνοψίζεται όλη της η πολιτική.

Το ΚΕΑΟ είναι απλά τα ΜΑΤ της ελληνικής σοβιετίας. Της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας, δηλαδή.

Παρακάμπτουν τα καταπατημένα δικαιώματα των αυτασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών σε μια υποχρεωτική ασφαλιστική κλίμακα τύπου "αποφασίζομεν και διατάσομεν" (χρεώνοντας ότι θέλουν) χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με μια εισφορά χαράτσι (μοναδική εντός Ευρώπης που δεν έχει σχέση με τα πραγματικά εισοδήματα), ταυτίζοντάς τους κουτοπόνηρα με την ασφάλιση και την εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ. Όπου η εισφορά αντιστοιχεί σε πραγματική εργασία και χρεώνεται ως ποσοστό της - καμιά σχέση με την αυθαίρετη μηνιαία χρέωση στον ΟΑΕΕ πχ, είτε υπάρχει εργασία και εισόδημα είτε όχι...

Τα ΚΕΑΟ είναι οι "ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις" της αντιφιλελεύθερης, αντιαναπτυξιακής αυταρχικής πολιτικής των κρατικοδίαιτων που φορούν την μάσκα του εκσυγχρονιστή, αυτού που αγωνίζεται για την παραμονή στο ευρώ και την έξοδο στις αγορές... 
Και ποιον καταστέλλουν; Μα την ίδια την οικονομία! Πυροβολώντας τα πόδια τους...

Αυτό κάνει η σημερινή κυβέρνηση, οργανώνοντας αντί έσοδα από δραστηριότητα (με επαναφορά στον ενεργό οικονομικό κύκλο των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων και στην εργασία του απολυμένου τους προσωπικού με βιώσιμες ρυθμίσεις των χρεών τους), έσοδα από πάγωμα και κατάσχεση - και μετά; Με τέτοια πολιτική και χωρίς εθνική παραγωγή καμιά αγορά δεν θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει έναν τόπο τουριστικής μονοκαλλιέργειας ήδη ασφυκτικά συμπιεσμένης από γεωπολιτικές συγκυρίες και ανακατατάξεις.
Αλλά ποιος νοιάζεται...

Δείτε εδώ τις εργώδεις προετοιμασίες: 

Θα δεσμεύονται οι λογαριασμοί για 10 χρόνια για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 42521 Αριθμ. Φ.80000/32195/364 (5)

Διαχωρισμός άμεσα εισπράξιμων και επισφαλών οφειλών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του π.δ. 189/2009 (Α΄ 221) και του άρθρου 4 του π.δ. 85/2012 (Α΄ 141), όπως ισχύει.
3. Το π.δ/γμα 213/1992 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.