Πέρασαν χρόνια για να "θυμηθεί" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ότι ο κίνδυνος περί χρεοκοπίας ήταν ανύπαρκτος.
Ο ίδιος υποστήριξε με δηλώσεις του, πως δεν υπήρχε ποτέ κίνδυνος χρεοκοπίας και ότι έπρεπε να έχει δημιουργηθεί κυβέρνηση συνευθύνης από το πρώτο μνημόνιο.
Προσκεκλημένος στο "Mega Σαββατοκύριακο" υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι:
"Το λάθος ήταν ότι έπρεπε να κάνουμε κυβέρνηση συνευθύνης από το πρώτο μνημόνιο. Αλλά ήταν τα καπρίτσια του Αντώνη, το ιμπέριουμ που είχε ο κ. Παπανδρέου με το 44% και φτάσανε στον Νοέμβριο να ψάχνουν για πρωθυπουργό.
Να παραδίδουν τον πρωθυπουργικό "θώκο" σε πιθανούς και απίθανους της ημεδαπής και αλλοδαπής και για 4 μέρες να ζούμε μέρες του 1974, του Ανδρουτσόπουλου", σχολίασε σχετικά ο κ. Καρατζαφέρης.
παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρεται και στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και στους λόγους που τον έκαναν να αποτραβηχτεί:
"Τώρα γιατί δεν πέτυχε, όσα εγώ περίμενα να πετύχει ο κ. Παπαδήμος, είναι γιατί τον βάλανε σε "ράγες" οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, που ήταν οι "her master's voice". Εγώ μπήκα στην κυβέρνηση για να βοηθήσω. Είδα όμως ότι εκεί έχουν παραδοθεί άνευ όρων και δεν άντεχα άλλο. Και έφυγα", ενώ προσθέτει:
"Συζητάγαμε για τις επικουρικές συντάξεις και καταλήξαμε να μην κοπούν, μιλούσαμε για ποσό 350 εκατ. ευρώ και μετά από 6 ώρες κουβέντα, ο κ. Βενιζέλος λέει:
"Εμείς συμφωνήσαμε, να πάρουμε τον κ. Τόμσεν τώρα να τον παρακαλέσουμε να δεχθεί''.
Και τους λέω:
"Είμαστε οι 5 πιο ισχυροί άντρες της Ελλάδας και θα πάρουμε τον Τόμσεν; Δεν το αντέχω αυτό". Δεν άντεχα τέτοια εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αυτοί ήταν φοβισμένοι εκεί μέσα. Δεν λέγανε σε τίποτα "όχι". Και όταν έφυγα, την επόμενη μείωσαν τις συντάξεις".
Μάλιστα, ο Γ. Καρατζαφέρης επισήμανε πως δεν έφυγε από την κυβέρνηση λόγω των επικουρικών, αλλά "γιατί κατάλαβα ότι πάνε για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου.
Είδα, έμαθα, τρόμαξα, αντιστάθηκα. Τους έλεγα να κολακέψουμε την Γερμανία, μια που είναι και ο κύριος τροφοδότης και δανειστής και να πάμε με το Γερμανικό Δίκαιο που είναι και το καλύτερο και όχι με το Αγγλικό που σημαίνει πως ό,τι θέλουν έρχονται και το παίρνουν.
Σκέφτηκα ότι για να θέλουν το Αγγλικό δίκαιο, κάπου αποβλέπουν. Στον εθνικό πλούτο της χώρας. Αν αύριο βρούμε πετρέλαια, θα μας πάρουν την εκμετάλλευση. Και ναι μεν θα επέμβουν στον εθνικό μας πλούτο αν δεν πληρώσουμε την δόση, αλλά είναι στο χέρι τους να μην μπορούμε να πληρώσουμε".
Όσο για την χρεοκοπία, υποστήριξε ότι ήταν μύθος όσα λέγονταν:
"Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας. Αυτά ήταν παραμύθια τα οποία εφευρεθήκαν. Ήταν εκβιαστικά διλήμματα. Εγώ τους είπα ότι η σωστή διαπραγμάτευση είναι να ζητήσουμε περίοδο χάριτος για 5 χρόνια, να κεφαλαιοποιήσουμε όλο το χρέος και να δίνουμε 10 δισ το χρόνο, τα οποία θα πάρουμε από την ανάπτυξη που θα δημιουργήσουμε μέσα στην 5ετία".
Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε για την ακολουθούμενη αντιεγκληματική πολιτική η οποία ακολουθείται, ένα πεδίο το οποίο άλλωστε το έχει αναλάβει ο ΛΑΟΣ σχεδόν εργολαβικά, θα μπορούσαμε να πούμε.
"Έχουμε αφήσει τους εγκληματίες. Έχουμε μαζέψει 2 εκατ. λαθρομετανάστες. Έχουμε "τρύπια" τα σύνορα και κάθε μέρα μπαίνουν μέσα 10.000 λαθρομετανάστες.
Τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς; Να τους πάμε στην Κοζάνη που θέλει τώρα ο κ. Χρυσοχοϊδης;
Θα μπορούσαν να πάνε σε ένα ακατοίκητο νησί και να δουλεύουν για την Ελλάδα για να φάνε.
Πήγαν οι ανόητοι και ψήφισαν το Δουβλίνο ΙΙ. Και το Δουβλίνο ΙΙ σημαίνει πως αν πιάσουν 10 Αφγανούς στο Βερολίνο που ήρθαν από την Ελλάδα, δεν τους στέλνουν στη χώρα τους, αλλά τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα.
Αν η Ευρώπη με απαλλάξει από τους λαθρομετανάστες και φυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα ως οφείλει, εγώ δεν θέλω ούτε ένα ευρώ.12 δισ. το χρόνο είναι τα χρήματα που στέλνουν οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους. Όταν μίλαγα για τους λαθρομετανάστες με έλεγαν "ακραίο"".
Τέλος, αφού δήλωσε πως θα πάει στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, αλλά σε ήρεμο και ήσυχο τόπο, είπε και για τις επικείμενες εκλογές τα εξής:
"Θα είναι μεγάλη επιτυχία στις επόμενες εκλογές, αν ο δικομματισμός φτάσει το 55%.
Το 60% το βλέπω απλησίαστο. Θυμίζω ότι έπαιρναν 88% μαζί τα δύο κόμματα σε προηγούμενες εκλογές.
Το θέμα είναι πλέον αν θα κάνουν οι δυο τους μαζί αυτοδυναμία. Ο στόχος των 180 βουλευτών δεν πιάνεται και εκεί είναι το ζητούμενο. Θα ψάξουν να βρουν παρτενέρ διαθέσιμο, για να αλλάξουν το Σύνταγμα.
Εγώ δεν συνεργάζομαι γιατί είμαι παθός και βέβαια μαθός. Αν δεν μπορούν να προστατεύσουν την χώρα, ας με φωνάξουν. Αν είναι ανίκανοι, να φωνάξουν κάποιον άλλον να πάρει το τιμόνι. Και δεν δέχομαι ούτε με όρους. Τους ζύγισα, τους μέτρησα και είδα ότι είναι λίγοι".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.