Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Όχι Σαμαρά σε συναίνεση. Σχολιασμός από το epikairo


SAMARAS_ELLEIMMA
Σαμαράς: «Η κυβέρνηση επιβαρύνει την οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα».
Epikairo: Υπάρχει άλλος τρόπος να μειώσουμε το έλλειμμα του 2011 χωρίς να αυξήσουμε τα έσοδα; Η μείωση των φόρων μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα. Η επιλογή της άμεσης μείωσης των φόρων θα φτάσει μαθηματικά το έλλειμμα στο ίδιο ύψος με αυτό του 2010 (15,4%)...
Σ: «Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο... Σ' αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω».
E: Θεωρείται αποτυχημένη μία συνταγή επειδή δε μας πήγε εν μία νυκτί από την κόλαση στον παράδεισο; Αν μηδενίζουμε το έλλειμμα ή τάζουμε ανάπτυξη σε μία νύχτα, τότε Α) είμαστε εκτός πραγματικότητας, Β) Κοροϊδεύουμε συνειδητά τον ελληνικό λαό, Γ)ΑΜΑτα
Σ: «Υπενθυμίζω ότι το βασικό συστατικό της πρότασής μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η ασφυξία της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πολιτική της άγριας υπέρ-φορολόγησης των πάντων».
E: Υπάρχει κανείς που δε θα ήθελε μείωση των φορολογικών συντελεστών; Η οικονομία δεν είναι μίζα αυτοκινήτου.
Σ: «Μόνο καινούργιο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής οι αποκρατικοποιήσεις. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι οδηγούνται σε εκποίηση, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και με πενιχρά αποτελέσματα σε διαλυμένο χρηματιστήριο... Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού».
E: Έχουμε τη δυνατότητα να περιμένουμε ή να επιλέγουμε μεταξύ εκατοντάδων προτάσεων σε μία χώρα που χρεοκοπεί; Λόγια φτηνά του αέρα. Ας δοθεί η δυνατότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις. Μήπως έτσι ξεπροβάλλουν οι επενδυτές σαν τα μανιτάρια και αγοράσουν στο πολλαπλάσιο.
Σ: «Υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων. Τα προτείναμε από το Δεκέμβριο του 2009. Τώρα μόλις τα εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ή όπως η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες από τις προτάσεις μας στο Ζάππειο-ΙΙ: αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία».
E: Εγωκεντρισμός!
Σ: «Όμως, λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση. Και κάτι εξ ίσου σημαντικό: Κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή αυτή απέτυχε σε όλα... Και κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες...Σήμερα υποβάλλουν τον Ελληνικό λαό σε νέες θυσίες. Χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα».
E: Δεν είναι αποτυχία η μείωση του ελλείμματος κατά 5 ολόκληρες μονάδες. Επιτυχία είναι η οποία χρειάζεται και συνέχεια.
Σ: «Αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του Κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει. Η κοινωνία επιθυμεί συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο.Όχι σε ό,τι βλάπτει την πατρίδα. Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης».
E: Η λέξη σοκ είναι ένας απλουστευμένος επικοινωνιακός σχεδιασμός στημένος πάνω σε μία λέξη. Κανένα σοκ δε θα μας επαναφέρει στην ανάπτυξη. Χρειάζονται θυσίες, κόποι και πολλή δουλειά.
Σ: «Όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Κάτι τέτοιο αφήνει έξω την κοινωνία... Τέτοια συναίνεση δεν δίνω. Με το Ζάππειο ΙΙ, υπέδειξα το δρόμο Επανεκκίνησης της οικονομίας και Επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου».
E: Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου γίνεται ούτως ή άλλως σε συνεχή βάση. Αν χρησιμοποιούσαμε ως διαπραγματευτικά όπλα τη μείωση της φορολογίας, τις μηδενικές περικοπές, τις αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα στους πολύτεκνους, το περισσότερο που θα παίρναμε από μια τέτοια διαπραγμάτευση είναι τα @@ μας!
Σ: «Η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει Επανεκκίνηση και δεν σκέφτεται να κάνει Επαναδιαπραγμάτευση. Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος και ξεπερνά τα όρια αντοχής της οικονομίας και του λαού μας. Εμείς παραμένουμε αντίθετοι. Και προωθούμε την Επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο».
E: Η αντιπολίτευση δεν τολμά να συμφωνήσει έστω και μία στιγμή για ο,τιδήποτε, επιδεικνύοντας με λάγνο τρόπο πως πάνω από τη σωτηρία της χώρας προέχει η επάνοδος αυτής  στην εξουσία #krima
Υ.Γ: Ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες ημέρες. Έχει συνολική ευθύνη η κυβέρνηση να κάνει ξεκάθαρο το δίλημμα. Τι είχαμε, τι έχουμε, τι χάσαμε και τι θα χάσουμε. Τι ακριβώς σημαίνει χρεοκοπία και τι στάση πληρωμών. Ποια η Ελλάδα του ευρώ και ποια η Ελλάδα της δραχμής. Ποιες οι συντάξεις εντός μνημονίου και ποιες εκτός μνημονίου. Ποιο το ποσοστό ανεργίας αν χρεοκοπήσουμε και ποιες οι ελπίδες μας για ανάπτυξη αν δηλώσουμε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων μας.
Δυστυχώς, το σαφές περίγραμμα δίδεται μονάχα από τον ΥΠΟΙΚ και ελάχιστους υπουργούς ενώ το ίδιο αλλά υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ είτε σιωπά είτε αντιπολιτεύεται με πλεονεξία και απληστία την μοναδική προοπτική της Ελλάδας. Υπό αυτές τις συνθήκες και δίχως κανένα αίσθημα ευθύνης, η ιστορία οδεύει προς ένα άδοξο τέλος. Αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα και δεν υπάρξει η αντίστοιχη απαραίτητη καθολική στήριξη, η μόνη λύση είναι ένα δημοψήφισμα με το δίλημμα ξεκάθαρο, κάτι που θα φέρει νωπή λαϊκή εντολή (εφόσον επιτύχει) και θα δώσει τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε σε μια νέα τελευταία αφετηρία, με τις σωστές συνθήκες και το κατάλληλο κλίμα, με σοβαρές πιθανότητες για την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης.
Το σενάριο των ενδεχόμενων εκλογών θα σημάνει και το τέλος της όποιας προσπάθειας ή ελπίδας για τη σωτηρία της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.