Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στο μυαλό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (ο Σαμαράς)


Screen_shot_2011-05-26_at_10.14.57_PM
Ο αναλυτής της JPMorgan David Mackie , σχολιάζει τη σημερινή αναφορά του επικεφαλή του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ via FTalphaville:
Δεν είναι ακριβώς σαφές, γιατί ο Γιούνκερ έκανε τέτοια σχόλια αυτή τη χρονική στιγμή. Με το να επισημάνει τη δυσκολία οι χώρες της Ευζώνης να  συμπληρώσουν το κενό χρηματοδότησης που θα υπάρχει στο εγγύς μέλλον εάν το ΔΝΤ απομακρυνθεί, φαίνεται να δίνει έμφαση στον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών (χρεοκοπία της Ελλάδας). Προφανώς αυτοί που χαράζουν την πολιτική στην Ευρώπη, δεν έχουν εντυπωσιαστεί  με την πολιτική συζήτηση που διεξάγεται  στην Ελλάδα (το νόημα έχει ειρωνική & αρνητική χροιά - έχουν ενοχληθεί) , όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να αμφισβητεί τα σχέδια της κυβέρνησης για δημοσιονομική λιτότητα και  πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Εναλλακτικά,ο  Γιούνκερ μπορεί να προσπαθεί να ασκήσει πίεση στους άλλους Υπουργούς οικονομικών της ζώνης του ευρώ, ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία σύντομα για τους όρους πρόσβασης της Ελλάδα στο EFSF το  επόμενο έτος. Οι ιθύνοντες χάραξης της πολιτικής είναι ευαίσθητοι στους κινδύνους reprofiling. Αλλά αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας
Σε περίπτωση που ισχύει το πρώτο σενάριο, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της ευθύνης που έχει η ΝΔ με την στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα, με τα περί μη συναίνεσης, επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, τα  περί δήθεν εκβιασμών κτλ.
Έχει μια τελευταία ευκαιρία αύριο ο Σαμαράς, στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αλλιώς με την παρούσα στάση του, οδηγεί ξεκάθαρα τη χώρα σε περιπέτειες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.