Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μίνι ασφαλιστικό παρουσίασε η κυβέρνηση Από κόσκινο το ΕΚΑΣ - δίχτυ προστασίας για μητέρες Περισσότερες επενδύσεις στα έντοκα γρσμμάτια του ελληνικού δημοσίου από τα ασφαλιστικά ταμεία

Προστασία των μητέρων από απόλυση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις» που αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες προς διαβούλευση στο διαδίκτυο.
Στις αλλαγές που φέρνει περιλαμβάνεται η επιμήκυνση της χρονικής περιόδου προστασίας των μητέρων από απόλυση, από 12 μήνες μετά την γέννα σε 18 μήνες.
Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση του ΕΚΑΣ και πλέον θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις καταβολής του ΕΚΑΣ ακόμη και σε επιχειρηματίες ή εφοπλιστές.
Κανείς δεν θα μπορεί να παίρνει ΕΚΑΣ αν η τελευταία του σύνταξη (μαζί με την επικουρική) ξεπερνάει τα 850 ευρώ τον μήνα.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων
Οι άνεργοι θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ένα χρόνο αρκεί να έχουν συγκεντρώσει 50 ένσημα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Ακόμη αυξάνεται το ποσοστό των διαθεσίμων που θα μπορούν να τοποθετήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου.
Όσον αφορά στην έκδοση προσωρινής σύνταξης (το 80% της κύριας σύνταξης) θα γίνεται μέσα σε 45 ημέρες (ή σε 75 ημέρες για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση), ενώ η έκδοση κανονικής σύνταξης μέσα σε τρεις μήνες (ή έξι μήνες για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση).
Τέλος θεσπίζεται και η μείωση εισφορών κατά 10% τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες που θα υιοθετήσουν το σύστημα της κάρτας εργασίας (ηλεκτρονική κάρτα με την οποία θα ελέγχεται η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζόμενου) .Το σχέδιο νόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.