Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εξερεύνηση Σπηλαιοβάραθρου "ΤΣΙΚΟΥΡΕΛΙ" στο ΚΟΚΚΙΝΟ του Ν. Βοιωτίας


  "ΤΣΙΚΟΥΡΕΛΙ" στο ΚΟΚΚΙΝΟ του Ν. Βοιωτίας




Το Σάββατο 14/5/2011 μέλη του ΘΗΣΕΑ και της ΕΣΕ εξερευνήσαμε ένα σπηλαιοβάραθρο στην τοποθεσία Τσικουρέλι στον Νομό Βοιωτίας.

Το βάραθρο το εντόπισε ο φίλος μας και οδηγός μας κ. Κώστας, που μας έχει βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν σε πληροφορίες και εντοπισμό νέων σπηλαίων και βαράθρων.

 Η αλήθεια είναι ότι μην γνωρίζοντας τι θα συναντούσαμε στο εσωτερικό του, η έκπληξή μας ήταν ευχάριστη όταν τελικά είδαμε ότι επρόκειτο για ένα αξιόλογο σπήλαιο με τελικό βάθος 35 μέτρα περίπου και στολισμένο!


 Το σπηλαιοβάραθρο αποτελείται από 2 αίθουσες. Το πρώτο κατέβασμα είναι 20 μέτρα και οδηγεί στην πρώτη αίθουσα που έχει μήκος 43 μέτρα πλάτος 8 μέτρα και ύψος μέχρι και 10 μέτρα με αξιόλογο στολισμό.

 Στο βάθος της αίθουσας υπάρχει κατέβασμα 7 μέτρων με αντιστήριξη κι από εκεί μικρό άνοιγμα στο τέλος κλεισμένο με πάρα πολύ λάσπη.

 Στα μισά της πρώτης αίθουσας μετά από αναρρίχηση 5 μέτρων υπάρχει παράθυρο και από εκεί ένα κατέβασμα 13 μέτρων, που καταλήγει στην δεύτερη αίθουσα με μήκος 15 μέτρα πλάτος 6 μέτρα και ύψος μέχρι και 15 μέτρα, με εντυπωσιακό στολισμό!!!

Το σπ/βάραθρο ΤΣΙΚΟΥΡΕΛΙ είναι από τα πιο αξιόλογα απ όσα έχουμε δει μέχρις στιγμής στην ευρύτερη περιοχή.

Θανάσης Ξανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.