Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σηκώνει βάρη και κλατάρει...


Μέχρι τις 26 Απριλίου, που πέρασε το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου για να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. φορούσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Βγαίνοντας από το προεδρικό, ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να συζητηθεί το θέμα της οικονομικής κρίσης. Ακούγοντάς τον κανείς σχημάτιζε την εντύπωση ότι άρχισε να σοβαρεύεται. Πριν προλάβει να πετάξει το γάντι, ο πρωθυπουργός το είχε σηκώσει και είχε συμφωνήσει με την πρόταση για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα –και αφού είχαν εκδηλωθεί οι αντιδράσεις από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ– ο Σαμαράς αποφάσισε ν’ αλλάξει ρότα. «Δεν έχει νόημα η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία. Τη Δευτέρα το πρωί –διά του βοηθού του, Κώστα Αρβανιτόπουλου– ο Σαμαράς ενημέρωσε και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Αρβανιτόπουλος επικοινώνησε με το διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπίτσιο, και του εξήγησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, πριν ανακοινωθεί το πακέτο των μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε.

...σε κωλοτούμπα


Ήταν προφανές ότι η Ρηγίλλης αναζητούσε άλλοθι. Μετά τα δραματικά επεισόδια της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, που είχαν ως τραγικό απολογισμό το φρικτό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ο Σαμαράς, έχοντας αντιληφθεί το εγκληματικό λάθος του, άλλαξε πάλι ρότα. Στην πρόσκληση του Παπανδρέου για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αυτή τη φορά είπε «ναι». Για να καταλάβει κανείς τη σοβαρότητα του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο «ναι», από το δεύτερο, ειπώθηκε σε διάστημα μιας βδομάδας. «Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υποθέτω, θα είναι για λόγους σύμπνοιας και σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας», υποστήριξε ο Σαμαράς, σαν να μην ήταν εκείνος που είχε ναρκοθετήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.