Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΕ

---000_Jean-ClaudeJunckerΤίποτα δεν συμβολίζει περισσότερο το γηρασμένο και παρακμιακό πρόσωπο της ΕΕ από τον δημοσιοσχεσίτη γραφειοκράτη Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος το μόνο που σίγουρα ξέρει να κάνει άριστα είναι να φιλά σταυρωτά και να αγκαλιάζει εγκάρδια όλους ανεξαιρέτως τους συνδαιτυμόνες του.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λοιπόν, εμφανώς ταραγμένος και ανήσυχος, σχεδόν πανικόβλητος και συντετριμμένος, εκφώνησε μια ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, με την οποία προσπαθούσε να πείσει ότι η ΕΕ των κροκοδείλων δεν πέθανε και ότι μπορεί να ξαναφέρει στο προσκήνιο τις παλιές δόξες της.
Η τραγωδία για τον Γιούνκερ, όμως και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών που αντιπροσωπεύει, είναι ότι οι προτάσεις που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν για να τονώσει την χαμένη αισιοδοξία στους αλαζόνες χαμαιλέοντες, το μόνο που καταφέρνουν να αναδείξουν είναι η φτώχεια των Βρυξελλών σε τόλμη και αποφασιστικότητα και την πλήρη αδυναμία τους να καινοτομήσουν σε δρόμους που μπορεί να αναζωογονήσουν τις οικονομίες των κρατών - μελών και να αντιμετωπίσουν τα εκρηκτικά κοινωνικά και δημοκρατικά προβλήματα της Ένωσης.

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ περιορίστηκε να ανακοινώσει, πρώτον, τον διπλασιασμό του γνωστού πακέτου Γιούνκερ των δανείων της ΕΤΕπ προς επιχειρήσεις, από 317 σε 630 δισ., με ταυτόχρονο διπλασιασμό του χρόνου επίδοσης των δανείων μέχρι το 2020.
Ο Γιούνκερ, επίσης, συμπλήρωσε την άνευρη παραπάνω πρότασή του αναφερόμενος στο γνωστό «Σύμφωνο Σταθερότητας», για να περιοριστεί στην ανάγκη να εφαρμόζεται, άκουσον – άκουσον, με «λογική» και «ευελιξία»!!!
Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και η «συμμορία» των Βρυξελλών δεν διαθέτουν ούτε την δύναμη, ούτε την τόλμη να πλήξουν ούτε αυτό, ακόμα, το καταστροφικό και παράλογο Σύμφωνο Σταθερότητας και αρκούνται να παίζουν οι ίδιοι θέατρο παραλόγου, ζητώντας «λογική» στον ζουρλομανδύα αυτού του Συμφώνου.
Είναι προφανές ότι οι προτάσεις Γιούνκερ, για τις οποίες η αξιοθρήνητη κυβέρνηση Τσίπρα έσπευσε περίπου να θριαμβολογήσει, όχι απλώς είναι άτολμες, αλλά αντιπροσωπεύουν κάτι λιγότερο από μια «τρύπα στο νερό»!
Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανένας ότι με δάνεια μόλις 650 δισ. και μάλιστα μετά από μόχλευση, σε εταιρείες και με ορίζοντα τετραετίας, μπορεί να ξεφύγει η ευρωζώνη από την οργανική στασιμότητα και να μπει σε πορεία αναγέννησης.
Η ΕΕ όλο και περισσότερο δείχνει τα πεπερασμένα όριά της και την βαθιά κόπωση των ηγετών της.
Η ΕΕ φανερώνει την εγγενή αδυναμία της να μεταρρυθμιστεί θετικά.
Η ΕΕ επιβεβαιώνει σταθερά ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί, αλλά μόνο να ανατραπεί.
Ειδικά η γερμανική ηγεμονία επί της ΕΕ είναι ένα ασήκωτο βάρος για την εμπροσθοβαρή κίνησή της.
Η διάλυση της ΕΕ είναι μοιραία αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ επώδυνη και ίσως μακρόσυρτη.
Η Ελλάδα δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να απαλλαγεί τάχιστα από τα δεσμά της ευρωζώνηςκαι να έρθει σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.