Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γιώργος Μαρίνος: Ισχυρό ΚΚΕ για να πολλαπλασιαστεί η δύναμη του λαού

Σε συγκέντρωση της ΤΟ Φθιώτιδας του ΚΚΕ στην Αταλάντη μίλησε σήμερα Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Περιφερειακού Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε:

«Το παράδειγμα της "ΛΑΡΚΟ" είναι πολύ σημαντικό, είναι κριτήριο για κάθε εργαζόμενο. Μια μεγάλη επιχείρηση που κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στον κλάδο του νικελίου, περνάει συνεχώς νέες περιπέτειες, απαξιώνεται, χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που σκοτώνουν εργάτες.
Υπονομεύεται το δικαίωμα στην πλήρη εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι απέναντι στον κίνδυνο της απόλυσης. Το σχέδιο της πώλησης σε ιδιώτες καπιταλιστές είναι σε εξέλιξη. 
Λέμε σε όλες τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες της περιοχής να μην εφησυχάσουν με τα κάθε φορά γιατροσόφια και να πάρουν υπόψη τους την πρόταση του ΚΚΕ.
Η "ΛΑΡΚΟ" μπορεί να αναπτυχθεί και με σεβασμό στο περιβάλλον, μπορεί να απασχολήσει πολλαπλάσιο εργατικό δυναμικό, στα πλαίσια του δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος. Να γίνει κοινωνική, λαϊκή ιδιοκτησία ενταγμένη σε έναν ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, στήριγμα της λαϊκής, της σοσιαλιστικής οικονομίας που θα λειτουργεί με σχέδιο, με εξασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων και θα εκπληρώνει σοβαρό ρόλο στην ανάπτυξη των οικονομικών, εμπορικών σχέσεων με άλλα κράτη και λαούς.
Αυτή η πολιτική θα ζωντανέψει την περιοχή και στην πράξη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της Φθιώτιδας που στενάζουν από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης θα διαπιστώσουν τι έχασαν όλα αυτά τα χρόνια».
Και πρόσθεσε :«Με αυτά τα εργαλεία μπορεί η εργατική - λαϊκή εξουσία να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να δώσει δύναμη στην ανάπτυξη των κλάδων και της περιφέρειας, να αναπτύσσονται αναλογικά αγροτική, βιομηχανική παραγωγή, κοινωνικές υπηρεσίες με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Σ' αυτή την κατεύθυνση μπορεί να δοθεί οριστική λύση στην ανεργία.
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, να αναπτυχθούν αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, αναβαθμισμένες, σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες.
Να προστατευθούν η μητρότητα, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, να υπάρχει ελεύθερος χρόνος για όλους τους εργαζομένους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες.
Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική πρώτα απ' όλα επειδή συμφέρει το λαό, υπηρετεί τον εργαζόμενο.
Ο λαός να κάνει πράξη αυτό που αισθάνεται, να φωνάξει δυνατά: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Το ΚΚΕ προτείνει το δρόμο μιας πραγματικής διεξόδου για το λαό από την κρίση και τους πολέμους. Όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν δοκιμαστεί.
Σε αυτές τις ευρωεκλογές να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ! Στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών μεσαίων στρωμάτων, των γυναικών και της νεολαίας τους.
Ο καπιταλισμός, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες του δεν είναι αήττητοι!
Ο λαός μας έχει δύναμη στα χέρια του και αυτή η δύναμη μπορεί να πολλαπλασιαστεί με ισχυρό ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.