Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η άλλη όψη της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα


Το μόνο αρνητικό ήταν η απολιτίκ διάσταση που δόθηκε και τα υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών

Η Αστυνομία τους … μέτρησε περί τις 20.000, τόσοι όμως ήταν στις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 9 το βράδυ μαζεύτηκαν καμιά 30.000 ακόμη.
Νέοι με ποδήλατα, εργαζόμενοι , συνταξιούχοι, μπαμπάδες και μαμάδες με τα παιδιά τους, πολλοί πιτσιρικάδες μεταξύ 15 και 18 κι ένα σωρό 30άρηδες και 40άρηδες που αποφάσισαν ότι πρέπει να κατέβουν στον δρόμο έστω και μέσα από τα μηνύματα του διαδικτύου.
Ετερόκλητο πλήθος, απαλλαγμένο από συνδικαλιστικά στερεότυπα αλλά και αρκετά νωθρό . Υπήρξε διάθεση , υπήρξε δύναμη , δεν υπήρξε όμως παλμός γιατί το ζητούμενο ήταν η διαμαρτυρία υπό αυτές τις σύγχρονες μορφές.
Η μαζικότητα , ο αδογμάτιστος πατριωτισμός και οι φιλειρηνικές διαθέσεις αποτέλεσαν τα ισχυρά και ακλόνητα στοιχεία της συγκέντρωσης .
Το μόνο αρνητικό ήταν η απολιτίκ διάσταση που δόθηκε και τα υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών και κατ΄ επέκταση του πολιτικού οικοδομήματος.
Οι «αγανακτισμένοι Έλληνες» διαδήλωσαν την ηχηρή παρουσία τους μόνο που ο αφορισμός τους στην πολιτική είναι κερασάκι στην τούρτα για κάθε εξουσία.
Άλλωστε ανέκαθεν η αποχή στις εκλογές έδινε τη δύναμη καθορισμού του αποτελέσματος στους κομματικούς στρατούς.
Και στις Δημοκρατίες κυβερνά εκείνος που θα πάρει περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλο του , άσχετο πόσες θα είναι αυτές.
Δ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.