Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το Τόκιο απειλείται τώρα και με γενικό μπλακ άουτ - Αγωνία για τους αντιδραστήρες


Το Τόκιο σήμερα έχει έναν ακόμη λόγο να ανησυχεί, πέρα από τα επίπεδα ραδιενέργειας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν από χθες το μεσημέρι στην πόλη έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος και τώρα υπάρχουν φόβοι για γενικό μπλακ άουτ σε όλο το Τόκιο...
Ο Υπουργός Εμπορίου, Banri Kaieda, προειδοποίησε σήμερα το πρωί ότι η διαθέσιμη παραγωγική ικανότητα της ηλεκτρικής εταιρίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) έχει πληγεί σοβαρά από τη διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Φουκουσίμα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, περίπου 10 εκατομμύρια νοικοκυριά θα επηρεαστούν από τα σχέδια για μείωση της προσφοράς που ετοιμάζει η TEPCO.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι η πόλη θα μπορούσε να «σωθεί» από γενικευμένη συσκότιση απόψε το βράδυ, εάν οι κάτοικοι έκαναν οικονομία στην κατανάλωση κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Η TEPCO είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η παραγωγή της έχει φτάσει το υψηλότερο σημείο και πλέον αδυνατεί να προσφέρει περισσότερη ενέργεια στους κατοίκους.

Στη Φουκουσίμα τώρα τα στρατιωτικά ελικόπτερα Chinook έκαναν συνεχείς ρήψεις νερού πάνω από τους αντιδραστήρες 3 και 4. Μέχρι στιγμής έχουν ρίξει πάνω από 30 τόνους θαλασσινού νερού. Την προσπάθεια ενισχύουν και ειδικά πυροσβεστικά οχήματα. Παρόλα αυτά ο κίνδυνος έκθεσης του καυσίμου είναι ακόμη μεγάλος καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το σύστημα ψύξης και οι αντιδραστήρες συνεχίζουν να υπερθερμαίνονται.

Η ΤEPCO, η οποία είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρική ενέργεια που παρέχεται στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει εκ νέου αύριο Παρασκευή να ενώσει τα καλώδια ρεύματος σε 2 από τους αντιδραστήρες ούτως ώστε να θέσει σε λειτουργία ξανά τις αντλίες ψύξης, μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Ο αριθμός 2 αντιδραστήρας λέγεται ότι είναι ο πρώτος που θα λάβει ηλεκτρική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.